turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 23-03-2022 11:01

Komşu ilde hayali ihracat operasyonu

Komşu ilde hayali ihracat operasyonu

Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 6 ilde düzenlenen hayali ihracat operasyonunda devletten haksız olarak 32 milyon lira KDV iadesi aldığı tespit edilen 11 şüpheli gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracata karıştıkları ile sürülen bazı şirketleri mercek altına aldı. Mali Polisin yapmış olduğu çalışmalarda; yurt içindeki ilgili makamlara sunulan ihracat belgelerinin yurtdışına gönderilen ihracat belgelerine oranla çok daha yüksek meblağlarda olduğu tespit edildi. Yürütülen soruşturmaya konu 5 şirketin 290 ihracat işleminde enflasyon farkı ile devletten haksız olarak 32 milyon lira KDV iadesi aldığı saptandı.

Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından bu sabah operasyonun düğmesine basıldı. Hayali ihracat suçuna karışan 5 şirkette 14 şahsın yakalanmasına yönelik Kocaeli,  İstanbul, İzmir, Giresun, Muğla ve Artvin’de yapılan operasyonda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan ev ve işyerlerindeki aramalarda hayali ihracata konu olan bilgi ve belgeler ele geçirildi.

Zanlıların emniyetteki ifade işlemleri sürerken, firari 3 şüphelinin yakalanması için operasyonların devam ettiği aktarıldı.  Operasyon kapsamında Kocaeli’den kaç kişinin gözaltına alındığı ise açıklanmadı.

Kocaeli Koz

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş