SİYASET
Giriş Tarihi : 28-04-2023 11:12   Güncelleme : 28-04-2023 11:21

Kılıçdaroğlu’nun ilk 100 günde yapacaklarını vekil adayı Taşkent sıraladı

Kılıçdaroğlu’nun ilk 100 günde yapacaklarını vekil adayı Taşkent sıraladı

CHP milletvekili adayı Ayça Taşkent, Kılıçdaroğlu döneminde ilk 100 günde yapılacakları değerlendirdi.  Ayça Taşkent: “Değerli halkımızın vereceği yetki ile CHP Sakarya milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk 100 günde yapılacağını açıkladığı hizmetlerin destekçisi olacağız.

KADIN ÇİFTÇİLER VE GENÇLER

Sakarya aynı zamanda bir tarım kenti tarımda çalışan kadın ve gençlerimizin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak. Tarlasında, bağında, fındık bahçesinde alın teriyle üreten kadın çiftçilerimiz sosyal güvenlikten yoksun bırakılmayacak. Ayrıca tüm çiftçilerin kredi faizleri silinecek. Bunlar ilk 100 gün içinde yapılacak. 

KÖY OKULLARI AÇILACAK

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında 100 bin öğretmen ataması yapılacak, köylerimiz yeniden okullarına kavuşacak. Kadının güvencesi devlet olacak. Devlet okullarındaki evlatlarımıza beslenme desteği başlatılacak.

PAHALILIK ÖNLENECEK

Tarım ve Gıda Güvenliği Bakanlığı kurulacak, pahalılığın önüne geçmek için acil eylem planı hazırlanacak. Aile Destekleri Sigortası Kanunu yürürlüğe konacak.

ESNAFIN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı döneminde esnaf bakanlığı kurulacak. Esnafın faiz borçları silinecek. Esnafın kira stopaj vergisi sıfırlanacak. Esnaf bakanlığı, esnaflarımızın tüm sorunları mercek altına alarak tek tek çözülecek bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

KAYNAK HAZIR

Kaynak nereden bulacaksınız diye soruluyor, devletteki savurganlık bizim zamanımızda olmayacak. Kamu Özel İşbirliği projelerinde "Dolar, Avro" bazlı soyguna son verilecek. Yükümlülükler TL'ye çevrilecek. Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getirmek için kurulacak ‘Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisi’yle Milyar Dolar devletin kasasına geri konacak. Dört, beş yerden maaş alma dönemi bitecek.”

CHP ADAYLARI HER YERDE

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe gezerek halkla buluşuyor. CHP milletvekili adayları Ayça Taşkent ve Gündüz Gençcan Serdivan ilçesinde, Ecevit Keleş Erenler ilçesinde Atatürk Sanayi Sitesi, Güney Mobilyacılar Sanayi sitesinde seçim çalışmalarını sürdürdüler. Azize Çeroğlu Erenler’de Çarşamba pazarında, Ecevit Keleş ve Ali Fethi Gürler, Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ettiler. Kamil Özkan ve Ali Fethi Gürler Akyazı Dokurcun bölgesinde, Özer Özçınar ve Emel Akçil Adapazarı’nda seçmenle buluştu. Milletvekili adaylarına CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti ilçe başkanları ve yöneticileri eşlik etti.

Turan AteşTuran Ateş