SİYASET
Giriş Tarihi : 21-09-2022 14:36   Güncelleme : 21-09-2022 14:54

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye 'tank palet' üzerinden "milliyetçilik" cevabı

Kılıçdaroğlu'dan Bahçeli'ye 'tank palet' üzerinden

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Grup Toplantısını geçtiğimiz günlerde Sakarya'da gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "milliyetçilik" ile alakalı eleştirilerde bulundu. Grup Toplantısını bu kez Elazığ'da yapan Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli'ye Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki Tank Palet Fabrikası üzerinden cevap verdi. CHP liderinin konuşmasının o bölümü şöyle:

''Açık ve net söylüyorum; CHP´nin iki kırmızı çizgisi vardır; vatan ve bayrak. Bu kadar. Birileri bize milliyetçilik dersi veriyor. Bize milliyetçilik dersi vermeye onların hakkı yoktur. Katar ordusuna Tank Palet Fabrikası´nı satanlara sor bakayım, milliyetçilik neymiş. O fabrikayı alacağım, şanlı Türk ordusuna teslim edeceğim.

Yine bize milliyetçilik dersi veriyorlar. Ya sen bizim toprağımızda, bizim bayrağımız dalgalanırken Süleyman Şah Türbesi´ni kaçırdın, bayrağı indirdin, bir de bana milliyetçilik satıyorsun. Sen kim, milliyetçilik kim. Süleyman Şah Türbesi´ni kendi topraklarımıza götüreceğiz. O bayrak orada dalgalanacak. Bir hafta içinde yapacağız. Gerçek milliyetçilik neymiş öğreteceğiz onlara. Bize milliyetçilik dersi verenler, Kıbrıs´ın Beşparmak Dağları´na baksınlar.'' 

 

Turan AteşTuran Ateş