Geçen sene Ocak ayında başörtülü kadınların kurduğu müzik grubunu hedef alan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, bu defa da gitar çalan hafız kızlara taktı.
Kadın müzik grubu için "Kıyametin yaklaştığı anları yaşıyoruz. Neslimizi muhafaza eyle Ya Rabbi." diye paylaşımlar yaptığı için eleştirilen SAÜ'lü profesör, bu kez de TÜRGEV Hafızlık Ailesinin iftarında gitar çalan hafız kızları hedefine koydu.
X paylaşımında müziğe karşı çıkan cümleler kullanan, konuya ilişkin bir video çekip yayınlayan ve bu nedenle yine tepkilerin odağı haline gelen Sofuoğlu, müziğin insanları ateistleştirdiğini öne sürdü ve Gitar Çalan Hafız Kızlar ile müzik için şunları yazdı:
"UÇURUMA KADAR GÖTÜRÜR"
"Müzikle meşgul olmaya itiraz ettiğinizde sanki Mühendisliğe, Tıp Eğitimine, Elektromanyetik çip icadına, Matematik, Fizik vs öğrenmeye karşı çıkıyorsunuz şeklinde muameleye tabi tutuluyorsunuz. Müzik bunlardan hiçbiri değildir. Müzik, hayatın son derece sınırlı alanında olabilir ve son derece sınırlı enstrümanlarla yapılanıyla meşgul olunulabilir. Aksi takdirde sigarayla başlayan yolculuğun öldürücü uyuşturucularla neticelenmesi gibi görünüşte son derece masum bir şekilde başlayan müzik, Hard Rock, Tekno vs gibi yeri geldiğinde kişiyi en sonunda depresyonlara sürükleyecek uçurumlara kadar götürür.
"DEPRESYONA SÜRÜKLER"
Bırakın müzik dinlemeyi, müzik icracısı olup depresyonlara girenler, antidepresan ilaçlarından başlarını kurtaramayanlar hatta intiharlara kadar varan örnekler müziğin insanı sürüklediği bazı noktalardır. İnsana, ailesine, topluma, milletine, devletine faydalı şeyler üretmeye sevk edeceğimiz çocuklarımızı müziğe sevk etmek onları bu üretim aşamalarından uzaklaştıracaktır. Haliyle kendi elleriyle üretilmiş bir sonuçları olmayanları da sıkıntılara, streslere, depresyonlara sokabilecektir. Bir şeyi tavsiye ederken onun Sosyo-Psikolojik sonuçlarını da gözlemleyerek ona göre tavsiyelerde bulunmak gerekir.
"DİNİ MAHZURLARI DA VAR"
Bu bağlamda müzik, melankoliyi arttırıp kişiyi gerçek hayattan uzaklaştırmakta, onu dinlerken yaşatmış olduğu psikoloji üzerinden geçirmiş olduğu, unutmuş olduğu streslerini, depresyonlarını yeniden hatırlatmaktadır. Dikkat ederseniz dini mahzurlarından daha hiç bahsetmedim."