SİYASET
Giriş Tarihi : 13-07-2023 11:47

İYİ Parti’de tüm yöneticiler istifa etti!

İYİ Parti’de tüm yöneticiler istifa etti!

Sakarya'nın komşu ili olan Kocaeli'de İYİ Parti cephesinde istifalar yaşandı. İYİ Parti İzmit İlçe teşkilatından yönetim kurulu üyelerinin tamamı istifa etti.

Genel Seçimlerde kent ve ülke genelinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti’de istifalar sürüyor. Memleketi Kocaeli'de de 1 milletvekiline talim eden Meral Akşener’in seçim başarısızlığının faturası il ve ilçe yönetimlerine yansımaya başladı.

26 Kasım 2022’de gerçekleştirilen kongreyle İzmit İlçe Başkanlığı’na seçilen Ayşegül Babacan’ın yönetimi istifa etti.

İYİ Parti Genel merkezi tarafından, kongreye kadar görev yapacak yeni bire yönetimin atanması bekleniyor. Yeni atamaya kadar Ayşegül Babacan, ilçe başkanı olarak görev yapmaya devam edecek.

BABACAN YENİ YÖNETİMLE ATANACAK

İyi Parti Kocaeli Parti Sözcüsü ve Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Buğra Yiğit Kılıç yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada ve kimi basın organlarında İzmit İlçe Başkanımız Ayşegül Babacan’ın istifa ettiği yazılmıştır. Fakat işin aslı, Babacan’ın yeni bir yönetimle atanması için bir prosedürün yerine getirilmesidir. Bilindiği gibi İYİ Parti zor bir seçimi geride bırakmış ve doğaldır ki kimi teşkilatlarımızda bazı yorgunluklar ortaya çıkmıştır. Yerel seçimler öncesi yenilenecek ilçelerimizden biri olan İzmit İlçe’de de parti tüzüğümüze uygun olarak bir yenilenme yaşanması için böyle bir karar alınmıştır. Başkanımız Ayşegül Babacan yoluna devam edecektir.” dedi.

Kocaeli Koz

Turan AteşTuran Ateş