SİYASET
Giriş Tarihi : 08-01-2023 20:33   Güncelleme : 08-01-2023 20:55

İYİ Parti Sakarya'da Fatih Akgün dönemi

İYİ Parti Sakarya'da Fatih Akgün dönemi

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede seçime tek listeyle gidilirken, tek aday olan Fatih Akgün İl Başkanı oldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen İl Kongresi sonrasında Selçuk Kılıçaslan dönemi sona erdi, Fatih Akgün dönemi başlamış oldu. 

Kongrede Divan Başkanlığını İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Divan Başkan Yardımcılığını ise Serdivan İlçe Başkanı Ahmet Uçak yaptı.

Açılış konuşmasını yapan Lütfü Türkkan şunları söyledi:

"Ben bu salonu görünce çok duygulandım. Bırakın bize salon vermeyi, yurt gezilerinde çay bile vermediler. Sayın başkanımızın konuşma yapacağı salon bulduk 4 saat sonra iptal ettiler. Salonun elektriğini kestiler çöp arabalarıyla yolunu kestiler. Çöp arabalarının üstünde konuştuk. Parti kuramazsınız, seçilemezsiniz dediler hepsini yaptık. Şimdide iktidara geliyoruz, seni başbakan yapacağız sayın başkanım bizim sözümüz olsun. Türkiye'nin bir anne sevgisine ihtiyacı vardır. Kimse yarınlar ne olacak diye düşünmesin sizi çok güzel bir gelecek bekliyor. Tenceremiz kaynayacak, faturaları düşünmeyeceksiniz. Çocuklar boş çantayla okula gitmeyecek.14 Mayıs'tan sonra millet ittifakı bunları alaşağı edecek. Yolsuzluğun hesabı sorulacak. Sayın genel başkanım İstanbul'a aynı gün olduğu için gelemedi ama kalbi burada hepinize çok selamı var"

Açılış konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Genel Başkan Meral Akşener'in mesajı okundu.

İYİ VE CESUR İNSANLAR

Fatih Akgün; "Siz olmazsanız hiçbir şeyin anlamı yok. Burada iyi ve cesur insanların hareketi var. Birileri iyi dinlesin bu salonu gördükten sonra birilerinin gözüne uyku girmeyecek. Biz çalışmaktan onlarında korkudan gözlerine uyku girmeyecek. Ben buradakilerin gözünde cesaret, umut ve inanç görüyorum. Buradaki herkes hiç bir menfaat beklemeden bu harekete can verdi. Bizi başkanlarından ayıran en önemli şey budur. Her şey bir inançla başladı. Sımsıkı tutundum hayallerinize. Korkutmak istediler korkmadık. İftira attılar yılmadık. Bu ülkenin geleceği için tüm değerlerimiz için buradayız. Başarmaktan başka şansımız yok. Çanakkale'de olduğu gibi Sakarya'da da mutlaka kazanacağız. Hiç evladın yatağa aç girmediği bir ülkeye talibiz. Demokrasi, eğitim, sağlık ve adalette eşitlik sağlayacağız. Türk kimliğini yeniden kıymetli ve itibar sahibi yapacağız. Genel başkanımız bu yolda kararlı adımlarla yürüyor. Devasa maddi imkanımız, basın gücümüz yok ama. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Salonlar almıyor artık bizi. Cesareti korkusundan büyük insanlarız. Engel büyük ama liderimiz çok daha büyük. Umut etmek bize yakışır. Allah bizi çıktığımız yolda mahcup etmesin. Başaracağız, hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK"

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır kongrede yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Biz genel başkanımızla 2016 yılında bir yola çıktık. Bu yolda başımıza gelmeyen kalmadı. Biz genel başkanımızla dolaştık, bu sistemin ülkeye zarar vereceğini görmüştük. Anladık ki biz ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız. Çünkü biz biliyoruz ki cebinde nüfus kağıdı taşıyan her bir vatandaş bu ülkenin sahibidir. Bu ülkeye kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz dedik. Bizlere seçime giremezsin dediler girdik. TBMM’de söz verdiğimiz gibi vatandaşımızın haklarını korumak için soru önergeleri verdik. Komisyonlarda çalıştık. Ancak bu tekliflerinden bir tanesi bile kabul edilmedi. Ben milletvekili olduğum sürece söylemeye devam edeceğim. 2018 seçimlerinde hiç hak etmediğimiz halde bize FETÖ’cü dediler. Biz asgari ücretten vergi alınmasın dedik hayır dediler. Şehit ailelerine TOKİ'den ev verin dedik hayır dediler. Ben ve arkadaşlarım bütün gücümüzle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Hükümetin yapamadığını seçimde aldığımız belediyeler yapıyor. Bu belediyelerimiz öğrencilere destek oldu. Bizim bu hükümetten kurtulmamız gereken çok neden var. Çözüm süreci yaptılar 793 şehit verdik. Kozmik odamıza girdiler vatan evlatlarımız şehit oldu. Biz savaşta mıyız sizin beceriksizlikleriniz yüzünden neden bizim evlatlarımız öldü?Sert konuşuyorum sonra savcılara gidiyorum. Cenabı Allah bize bunlardan hesap sormayı nasip etsin. Cenabı Allah bize iktidar nasip edecek biz inşallah vatandaşımızın helal oyuyla iktidar olacağız. Sayın genel başkanımızı başbakan yapacağız. Ant olsun şart olsun başaracağız. Yedek akçemize el sürenden, tohum bankasını kapatan dan hesap soracağız. Parasızlıktan üniversiteye gidemeyen evlatlarımıza sahip çıkacağız. Evlatlarımıza sadece okuyun Türkiye Cumhuriyeti arkanızda olacak, kadınlarımıza kalkan eli kıracağız. Bugün şiddete uğrayan kadın sığınma evine gidecek. Kadın niye gidiyor erkek gidecek. Ak parti hükümetinin indirdiği TC tabelalarını yere göğe asacağız. İktidarımız yakın.Sakarya’da Katarlılar’a peşkeş çekilen Tank Palet Fabrikasını elinden alıp TSK’ya teslim edeceğiz. Raylı sistemi Sakarya'ya kavuşturacağız. Sakarya birçok konuda yetim kaldı. Hepsinin hesabını soracağız. Peşini bırakmayacağız. EYT çıktıysa bu inanın ki İYİ Parti sayesinde. Asgari ücretten vergi kaldırıldıysa İYİ Parti sayesindedir" 

 

Turan AteşTuran Ateş