SİYASET
Giriş Tarihi : 11-05-2023 16:08   Güncelleme : 11-05-2023 16:12

'Hayata Dönüş' Operasyonu davasında 'Sadettin Tantan' kararı

'Hayata Dönüş' Operasyonu davasında 'Sadettin Tantan' kararı

F tipi cezaevlerine ve tecrit sistemine karşı başlatılan ölüm orucu ve açlık grevlerine yönelik gerçekleştirilen 'Hayata Dönüş' Operasyonu'nun Bayrampaşa Cezaevi ayağına ilişkin 194 sanığın yargılandığı davada mahkeme; tanık olarak dinlenilmesine karar verilen ancak duruşmaya gelmeyen Sapancalı eski bakan Sadettin Tantan'ın, yeniden tanık olarak dinlenmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve gelecek celse hazır edilmesine karar verdi.

Bayrampaşa Cezaevi'nde 2000 yılında adına 'Hayata Dönüş' denilen operasyonda 12 kişinin ölümü ve 29 kişinin yaralanmasıyla ilgili, dönemin jandarma personelinin de aralarında bulunduğu 194 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 49. duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, 2 sanığın hayatını kaybettiğini ve tanık Zeki Bingöl'e ulaşılamadığını belirtti.

'TANTAN TEKRAR ÇAĞIRILSIN' TALEBİ

Mağdurların avukatlarından Avni Güçlü Sevimli, tanık Sadettin Tantan'ın sağlık mazereti sunmadığını, kasten duruşmaya katılmadığını belirterek, mahkemenin prosedüre uygun işlem yaparak tanığın tekrar çağrılmasını istedi.

Söz alan bir kısım sanık avukatları da eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Mahkeme, tanık olarak dinlenilmesine karar verilen ancak duruşmaya gelmeyen Sadettin Tantan'ın, T.C. kimlik numarası tespit edilerek tebligatın yapılacağı adresi bulunduktan sonra yeniden tanık olarak dinlenmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve gelecek celse hazır edilmesine karar verdi.

Bu celse dinlenemeyen tanık Zeki Bingöl'ün de adresi tespit edilerek yeniden hazır edilmesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Turan AteşTuran Ateş