GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-01-2023 13:05   Güncelleme : 23-01-2023 13:09

Gündemi altüst edecek açıklama

 Gündemi altüst edecek açıklama

Sakarya Üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü öğretim üyesi olarak çalışan, ardından Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Emin Gürses, Ankara'da alçak bir saldırı sonrası öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin gündemi altüst edecek açıklamalarda bulundu.

Ankara'da motosikletli bir kişinin silahlı saldırısı sonucunda öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş ile ilgili soruşturma sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 13 şüphelinin tutuklandığı ve 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandığı ifade edildi.

Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci bir cumhuriyet savcısı daha görevlendirirken, soruşturmanın başına Başsavcıvekili Durdu Özer getirildi.

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği soruşturma ile ilgili süreç devam ederken, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses'ten olay açıklamalar geldi. Ulusal Kanal'da konuşan Emin Gürses, Sinan Ateş cinayetinin yurt dışı boyutları olduğunu iddia etti. İşte Gürses'in o açıklamaları...

Sinan Ateş olayında her şey ipucu. Acaba bir operasyon mu yapılıyor? Kime karşı? MHP'ye karşı.

Michael Rubin, Eylül 2021'de Ülkü Ocakları'nın terörist ilan edilmesini talep ediyor. Ülkü Ocakları terör listesine sokulursa MHP kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir.

Amaç MHP'yi kapatıp belli oyları buraya kanalize etmek. Bunun uluslararası boyutunu düşünmeden durup dururken böyle bir cinayetin açıklanması zordur.

Çok dikkat etmek lazım. Bu sıradan bir cinayet değil. İpuçlarını hep MHP'ye bağlıyorlar. Bu işin uluslararası boyutuna bakmak lazım.

Bahçeli'nin 'küresel emperyalizm tüm çakallarını aramıza salmıştır' sözünden ben bu bağlantıların MHP'nin içinde de olduğunu yorumluyorum.

Perde arkasına bakmak lazım. Bu iş MHP'ye karşı yapılmış bir operasyondur. Bahçeli konuşmak için bekledi.

Kaynak: Yeniakit

 

 
Turan AteşTuran Ateş