GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-12-2022 15:33   Güncelleme : 26-12-2022 15:40

"FETÖ borsası" davası ve Ahmet Kurtuluş cinayetinin kilit ismi için iade kararı

"FETÖ borsası" davasının kilit ismi, AKP'li, Sakaryalı Ahmet Kurtuluş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen Serkan Kurtuluş ile Lider Camgöz’ün Arjantin’den Türkiye’ye iadesine karar verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı, "kırmızı bülten" ile aranan suç örgütü liderlerinden Serkan Kurtuluş ve Lider Camgöz’ün 2020 yılında Arjantin’de sahte pasaportla yakalandığını hatırlattı ve iade süreçlerinin başlatıldığını duyurdu.

Şahısların Türkiye’ye iade süreçlerinin Arjantin makamları tarafından kabul edildiğini duyuran Interpol Europol Daire Başkanlığı, yazılı açıklamasında şahıslar hakkındaki suçlamaları şöyle aktardı:

Serkan Kurtuluş: "Organize suç örgütü lideri ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘tasarlayarak öldürme’, ‘6136 Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet’, ‘silahlı yağma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz kullanılması’, ‘kasten yaralama’, ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’, ‘silahla tehdit’, ‘korku, kaygı veya panik yaratacak tarzda silahla ateş etme’, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’, ‘hakaret’, ‘mala zarar verme’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ ve ‘tefecilik’ suçlarından firari."

Lider Camgöz: "Suç örgütü yöneticisi ve ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘kasten öldürme’, ‘6136 Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet’, ‘hükümlü veya tutuklunun kaçması’, ‘uyuşturucu madde kullanma’, ‘iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme’, ‘hırsızlık’ ve ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından firari."

İZMİR'DEKİ "FETÖ BORSASI" DAVASI VE AHMET KURTULUŞ CİNAYETİ

Birgün'ün haberine göre eski AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, İzmir’deki "FETÖ borsası" konusunun da dahil olduğu "Serkan Kurtuluş suç örgütü" davasının sanıkları arasında yer alıyordu.

Kamuoyunda "Babalar Grubu" olarak bilinen patronlara yönelik "FETÖ" operasyonu listesinin dönemin İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen tarafından Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çete lideri Serkan Kurtuluş’a sızdırıldığı öne sürülmüştü. İddiaya göre çete de "MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda" diyerek listede adı bulunan kişilere ulaşıp tehditle yüksek miktarda paralar elde etmişti.

Ahmet Kurtuluş "FETÖ borsası" davasında bildiklerini anlatmak üzereyken, Mayıs 2019’da evine polis kılığında gelen Yener Toga isimli tetikçi tarafından çocuğun önünde silahla vurularak öldürülmüştü.

Serkan Kurtuluş, tutuklu bulunduğu Arjantin’den A3 Haber’e, Ahmet Kurtuluş'un ölümüne ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

"Ahmet Kurtuluş ‘Bana kimse dokunamaz, elimde bilgiler var, bana dokunurlarsa ben de Nükhet Hotar’a dokunurum, o da başkalarına dokunur’ diyordu. Nitekim Ahmet Kurtuluş tutuklandıktan sonra da, Hotar’ı tehdit etti. Sonra Kurtuluş tahliye edildi, en sonda susturuldu, öldürüldü. Ahmet Kurtuluş konuşma ihtimali olan birisiydi. Konuşması halinde ucu kime dokunacakdıysa, Kurtuluş’u onlar öldürdü. O dönemde en yakında Nükhet Hotar vardı, Binali Yıldırım vardı, AKP milletvekilleri vardı, il yönetimi vardı, savcılar vardı. Kurtuluş konuşsaydı, ucu hepsine dokunacaktı. Bir ekipti bunlar. Ahmet Kurtuluş, Nükhet Hotar’ın sağ koluydu. Nükhet Hotar, işlerini Kurtuluş üzerinden yönetiyordu.”

Hotar ise, Serkan Kurtuluş’un bu suçlamalarına karşılık gazeteci Barış Pehlivan’a avukatları aracılığıyla şu açıklamayı göndermişti:

"1- Nükhet Hotar, Serkan Kurtuluş’u tanımaz. Ahmet Kurtuluş’u ise AKP Genel Başkan Yardımcılığı görevi sırasında siyaseten ve iş gereği tanıdı.

2- Yargıya intikal etmiş bu olaylar hakkında, 26 Ağustos 2020 tarihinde mahkemede müşteki sıfatıyla gerekli bilgilendirme yapıldı.

3- Bir komplonun ortasına çekilmeye çalışılıyor."

Evrensel

Turan AteşTuran Ateş