SİYASET
Giriş Tarihi : 03-01-2023 13:40

Ethem Sancak: "NATO içimizde bir kanser, bir ur"

Ethem Sancak:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak Ulusal Kanal'da Özel Yayın'a konuk oldu. Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki Tank Palet Fabrikasını devralan BMC'nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Sancak Türkiye, Suriye ilişkilerini, Rusya ile enerji alanında yapılan iş birliklerini, ve Türkye'nin yükselen Asya devletleri arasındaki konumunu değerlendirdi.

Ulusal Kanal'da Yayınlanan Özel Yayın programına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sancak konuk oldu. Ulusal Kanal Yayıncısı Emra Şen, Gazeteciler Güngör Yavuzaslan ve Esra Öztürk sordu, Ethem Sancak yanıtladı. Sancak Türkiye, Suriye ilişkilerini, Rusya ile enerji alanında yapılan iş birliklerini, ve Türkye'nin yükselen Asya devletleri arasındaki konumunu değerlendirdi.

"ASYA ÜLKELERİ ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE AYAĞA KALKIP YÜKSELİYOR"

Ethem Sancak, Asya ülkelerinin yükselişini vurguladı ve şunları ifade etti: - Latin Amerika'da Brezilya'da seçimi  Lula da Silva kazandı, Afrika'da ayağa kalktı. Amerika ve Fransa Afrika'dan tecrit oluyor, Gana 'Biz sizden artık sadaka istemiyoruz' dedi. Aynı zamanda Asya ülkeleri çok hızlı bir şekilde ayağa kalkıp yükseliyor.

"ÇÖKEN EMPERYALSİT GÜÇ MUTLAKA SAVAŞ ÇIKARTIR"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sancak ABD'nin çöktüğü zaman Dünya'yı ateşe atacağını vurguladı: - ABD uygarlığı Dünya'ya ateşe boğmadan teslim etmezler. Tarih hep öyle gösteriyor. Çöken emperyalist güç mutlaka savaş çıkartır. Afganistan'dan kaçarken ABD neler yaptı gördük. 

"NATO İÇİMİZDE BİR KANSER BİR UR"

Sancak Türkiye'nin NATO'dan çıkması gerektiğini vurguladı ve ekledi: - NATO'dan biz çıkmasak da bizi zaten atacaklar. Şu anda da bize saldırıyorlar. Yaptıkları tatbikatlarda bunu görüyoruz. Yunanistan Uçaklarımızı taciz ediyorlar, NATO'dan çıt yok. NATO içimizde bir kanser, bir ur.

"SURİYE'DEKİ DEAŞ DA PYD DE ABD ASKERİDİR"

Sancak bağımsız terör olmadığını vurguladı ve şunları ifade etti: - PYD kaçarken ABD elbisesini giyiyor. Orada PYD diye bir şey yok. Bağımsız terör diye bir şey yok.  Suriye'deki DEAŞ da PYD de ABD askeridir. Onlar ABD'nin vekilidir. 

TÜRKİYE, RUSYA VE İRAN DÖNEN MÜLTECİLERE GARANTİ OLACAK"

Sancak mültecilerin Suriye'ye dönme konusunda değerlendirmelerde bulundu:

" Türkiye Rusya ve İran dönen mültecilere garanti olacak. Esad buna hazır. Esad da bunlar benim insanlarım dedi, af çıkardı. 

"SURİYE'DE OLASI OPERASYONDAN SONRA HÜKÜMETİN DERHAL MİLLİ BİRLİK STATEJİSİ GELİŞTİRMESİ LAZIM"

Ethem Sancak olası bir Suriye operasyonunu "Suriye'de olası operasyondan sonra hükümetin derhal milli birlik statejisi geliştirmesi lazım" ifadeleri ile değerlendirdi.

Kaynak: ulusal.com.tr

Turan AteşTuran Ateş