GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-12-2022 23:12   Güncelleme : 10-12-2022 23:26

Ergün Atalay'ın maaşı yeniden gündem oldu

Ergün Atalay'ın maaşı yeniden gündem oldu

Milyonlarca işçinin 2023'te alacağı maaşı belirleyecek asgari ücret görüşmelerinde işçi kesimini temsil eden Türk-İş'in Sakaryalı Genel Başkanı Ergün Atalay, pazarlık maratonu öncesi yaptığı '7 bin 785 TL kırmızı çizgimiz' açıklaması uapmıştı. Atalay'ın bu açıklaması tepki de çekmişti. Daha sonra yaptığı açıklamada telaffuz ettiği rakamın açlık sınırı olduğunu belirtip tekliflerinin bu olmadığını söyleyen Atalay'ın aldığı maaş da yeniden gündeme geldi. TGRT Haber Ergün Atalay'ın aylık kazancını açıklayan bir haberi yayına aldı. İşte o haber:

7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in liderliğinde gerçekleştirilen görüşmelere işçileri temsilen TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, işverenleri temsilen ise TİSK Yönetim Kurulu BaşkanıÖzgür Burak Akkol katılıyor.

Çalışanlar artan enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle iyi bir zam beklerken, Türk-İş Genel Başkanı'nın asgari ücretle ilgili yaptığı ilk açıklama tepkilere neden olmuştu. 

"7 bin 785 TL kırmızı çizgi, bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" diyen Ergün Atalay eleştirilere maruz kalmıştı. 

"BİZİM ASGARİ ÜCRET TEKLİFİMİZ YOK"

Ancak daha sonradan yeni bir açıklama yapan Atalay, "Biz kamuoyunun önüne çıkıp 'TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira açlık sınırının üstü konuşacak' dedik. Ama bazı iyi niyetli olmayanlar, 'TÜRK-İŞ 7 bin 785 lira dedi' diye bizi yargılıyorlar. Bizim asgari ücretle ilgili bir teklifimiz yok. Bir haftadır bununla uğraşıyoruz. O masada olmayan herkes görüş bildiriyor, bize katkı sağlıyor ama bunun bedelini biz ödüyoruz. Bana 'Pazarlık aşağıdan başlar mı?' diyorlar. Biz bunun üstünü konuşacağız, 8 bin olur, 9 bin olur. Teklif önümüze bir gelsin" diye konuştu.

Yaşanan tartışmaların ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın maaşı yeniden gündeme geldi.

Temmuz ayında katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında aylık kazancını açıklayan Ergün Atalay, şu ifadeleri kullanmıştı.

MAAŞINI CANLI YAYINDA AÇIKLADI

"Her zaman işçiye yakınım. Hiç ikramiye almıyorum. 25 bin 750 TL maaşım var. Türkiye'nin hiçbir yerinde Adapazarı dışında evim yok. Ankara'da, İzmir'de, Antalya'da evim olmadı. 48 yaşında kaloriferli ev gördüm hayatımda. Afyon'da bir dükkan hissesine girdim, 2 bin 500 TL kira alıyorum. Ne bankada param ne de arabam var. Hiç bisikletim bile hayatımda olmadı. Bunu sendikacı arkadaşlarım bilir."

tgrthaber.com.tr

 

 

Turan AteşTuran Ateş