GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-08-2023 13:09

Ergün Atalay Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü

Ergün Atalay Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY, eylül ayı içerisinde açıklanacak Orta Vadeli Program kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ ile bir araya geldi.

İşçi konfederasyonu temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, konfederasyonların Orta Vadeli Program kapsamında talep, görüş ve önerilerini dinledi.

Genel Başkan Ergün ATALAY, TÜRK-İŞ’in talep ve önerilerini ileterek çalışanların enflasyon karşısında alım gücünün korunmasını, bu doğrultuda özellikle çalışanlar üzerinde uygulanan vergi sisteminin adil ve doğru olması gerekliliğini belirtti.

Toplantıda konuşan ATALAY, “Ücretli çalışanların üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli. Uygulanan vergi sisteminin çok kazanandan çok, az kazanandan az olarak belirlenmesi gerekmekte. Ülkemizde sendikal örgütlenme, herhangi bir işveren ya da bürokratik baskı olmadan sağlanabilmeli. Son açıklanan rakamlardan sonra Türkiye’deki işçilerin sendikalaşma oranı yüzde 14 düzeylerinde. Sendikalar, demokrasinin olmazsa olmazı. Sendikalı çalışan sayısı artıkça, sendikalar güçlendikçe demokrasimizde güçlenecektir. Kamuda taşeron işçilik sorunu halen devam etmekte. Taşeron uygulaması güvencesizliği kalıcı hale getirmekte. Taşeron lafını ülke gündeminden çıkaralım. 100 bine yakın taşeron işçi bir an evvel müjdeli haber beklemekte.” ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ’in talep ve önerilerini dinleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, bu süreçte tüm paydaşlarla bir araya geleceklerini ve istişarelerde bulunmayı sürdüreceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, bugünkü toplantıda görüş ve önerileriyle çalışmalara katkı sunan heyete teşekkür ederek, yapılan bu çalışmalarla orta vadede Türkiye’yi hem ekonomik açıdan hem de sosyal adalet açısından hak ettiği noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Turan AteşTuran Ateş