SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2023 15:19

ERDOĞAN: ‘GAZETECİLERİN ÖZGÜR OLMADIĞI BİR ÜLKEDE HİÇ KİMSE ÖZGÜR DEĞİLDİR'

ERDOĞAN: ‘GAZETECİLERİN ÖZGÜR OLMADIĞI BİR ÜLKEDE HİÇ KİMSE ÖZGÜR DEĞİLDİR'

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan çalışan gazeteciler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. 

DEVA İl Başkanı Mehmet Erdoğan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajında; Gazetecilerin, toplumların bir uçtan bir uca yaşadıkları coğrafya ve dünyada meydana gelen olaylardan, en hızlı şekilde haberdar olmalarını sağlayan bir mesleği icra ettiklerini belirterek, “Gazetecilik mesleğinin özgür bir ortamda yapılması, Türkiye ve ülke demokrasisine büyük katkı sağlar” dedi.

Erdoğan kutlama mesajında; “Bir toplumda basın susturulmuş, kör ve sağır edilmiş ise gazeteciler özgür değilse, tarafsız, doğru haber almakta o derece zor olur. Gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede hiç kimse özgür değildir. Bağımsız ve eleştirel basın, demokratik bir toplumda, demokrasinin temel taşlarından birisidir. İleri demokrasilerde yöneticiler ve siyasiler; basının ifade, eleştiri ve ithamlarının topluma ulaşma yollarını engellemeye çalışmaz, hatta farklı fikir ve görüşlerin toplumda özgürce gelişimini sağlarlar. Çünkü özgür ve çoğulcu kamuoyunun oluşumu ve gelişimi toplumun demokratik yapısını güçlendirir.  Basının kamunun gözü kulağı olma işlevi sağlıklı işlerse ancak o zaman da gerçekler, haksızlıklar, yolsuzluklar, adaletsizlik ve hukuksuzluklar ortaya çıkabilir. Özgür basın Türkiye ve ülke demokrasisine büyük katkı sağlar.

Bu nedenle sorumlu gazetecilik anlayışıyla, mesleği uğruna büyük zorluklarla mücadele eden, gecesini gündüzüne katarak kamuoyunu bilgilendiren, değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

DEVA Partisi olarak gazetecilerin görevlerini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymadan yapabildiği çoğulcu, özgür ve mutlu bir Türkiye bilinci ile gazeteciliğin evrensel ilkeleri çerçevesinde, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla görev yapan tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte tüm basın çalışanlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, görevleri başında hayatını kaybeden Basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz." İfadelerini kullandı.

Turan AteşTuran Ateş