SİYASET
Giriş Tarihi : 21-07-2023 13:31

Engin Özkoç'tan Erdoğan’ı kızdıracak sözler: "Vatan topraklarını peşkeş çekiyor!"

Engin Özkoç'tan Erdoğan’ı kızdıracak sözler:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya eski milletvekili Engin Özkoç, konuk olduğu programda Erdoğan’ın Körfez ülkelerine yaptığı ziyarete ilişkin çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Özkoç, KRT TV’de ekrana gelen Gündem Özel programında gazeteci İnan Demirel’in sorularını cevapladı. Özkoç, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Körfez ülkelerine yaptığı ziyarete ilişkin çok konuşulacak sözler kullandı.

“KANDİL İLE SEÇİM SÜRECİNDE ANLAŞMA YAPAN, İKTİDARDIR”

Özkoç, seçim sürecinde muhalefete karşı iktidar tarafından yapılan propagandalara ilişkin şunları söyledi:

“Kandil ile seçim sürecinde anlaşma yapan, iktidardır. Onlara bunları söyleten iktidardır. Zaten bunun mantığı da çok da açıktır. Bunu böyle söylemenin kime yararı dokunuyor? İktidara yararı dokunuyor? Kime zararı dokunuyor? Muhalefete zararı dokunuyor. Demek ki Kandil’in amacı ne? Bu muhalefeti yenilgiye uğratmak. Bunu nereden anlıyoruz? Kandil’in lideri kim? Abdullah Öcalan değil mi? Bundan önceki seçimlerde Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı televizyona çıkartan kim? Erdoğan değil mi?Televizyona çıkardıktan sonra ‘Kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum’ yalanını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan değil miydi?”

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KATAR'DA, ARABİSTAN'DA, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ’NDE ARADIĞI ŞEY NEDİR? PARA”

AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını da eleştiren Özkoç, şunları söyledi:

"Mehmet Şimşek geldiğinden beri ne yapıyor? Gece günsüz oturup ‘Vergi koyarak milletin cebindeki parayı çıkartıp borçları öderiz’ diyorlar. KDV'artırdılar… Bunu seçimden önce söylediler mi? Söyleyemezler. Şimdi yaptılar mı? Yaptılar. Millet bu gerçekleri görmüyor mu?

Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’da, Suudi Arabistan’da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde aradığı şey nedir? Para. Peki bu parayı nasıl buluyor? Bu vatan topraklarını peşkeş çekerek. Bunu da kendisi söyledi mi? Söyledi. Buna benim inandırmama gerek var mı? Bu vatan toprakları borçlarından dolayı satılıyorsa o zaman burada yarın öbür gün, bu vatanın evladı olarak kendi evimi vatan toprağında kuracakken Suudili birisiyle muhatap olacaksam, Katarlı birisiyle muhatap olacaksam bu vatanın satıldığı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu? Millet bunun kararını verecek mi, vermeyecek mi? Bu bir beka sorunu mudur, değil midir? Buna bir tek Cumhuriyet Halk Partisi mi karar verecek? Bir tek Cumhuriyet Halk Partisi’nin düşünmesi gereken konu mu?”

MilliGazete

Turan AteşTuran Ateş