SİYASET
Giriş Tarihi : 22-03-2022 16:26

Engin Özkoç, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi

Engin Özkoç, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istedi
AKPM Denetim Komisyonu Eş Raportörlerini kabul eden CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın meşru yollarla TBMM'ye seçilmiş bir siyasetçi olduğunu belirterek bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Avrupa Konseyi'nin ve Avrupa Birliği'nin Ukraynalı göçmenlere gösterdiği anlayışı, Türkiye'de büyük bir baskıyla konuşlandırılan Suriyeli göçmenlerle ilgili de göstermelerini istedi.

Özkoç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Denetim Komisyonu Eş Raportörlerinden John Howell ve Boriss Cilevics'i Meclis'te kabul etti.

Engin Özkoç, AB ve Türkiye arasında 2015 yılında 18 Mart'ta varılan mutabakatı hatırlatarak, "Bu çerçevede Avrupa'ya yönelik düzensiz göç, ülkemiz tarafından yüzde 97 oranında engellenmiştir. Ancak aynı dönemde ülkemiz üzerindeki göç baskısı tahammülleri de zorlayacak şekilde sürmüştür. Samimi olmak gerekirse buna karşılık AB yükümlülüklerini yerine getirmemiştir. AB Yüksek Temsilcisi Borell, AB Konseyi'ne sunduğu raporda ülkemizin yükümlülüklerini yerine getirdiğini teyit etmiştir. Ülkemizde 3,7 milyonu aşkın geçici koruma altındaki Suriyeliler barınmakta, 4 milyon civarında sığınmacı, mülteci bulunmaktadır. Konseyin ve AB'nin Ukraynalı göçmenlere gösterdiği anlayışı, Türkiye'de büyük bir baskıyla konuşlandırılan Suriyeli göçmenlerle ilgili de göstermelerini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı. Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş