GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-07-2023 13:04   Güncelleme : 12-07-2023 13:23

Düzce Cezaevi’ndeki tutuklular yemekten zehirlendi!

Düzce Cezaevi’ndeki tutuklular yemekten zehirlendi!

Düzce T Tipi Kapalı Cezaevi’nde akşam yemeğini yiyen tutuklular gece rahatsızlandı. Durumun cezaevi idaresine bildirilmesi üzerine tutuklulardan Resul Baltacı, Sinan Tutmaz, Tevfik Altun ve Fikret Karakoç Düzce Devlet Hastanesi’ne, diğer 4 tutuklu ise cezaevi revirine kaldırıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan tutukluların, takılan serumlar bittikten sonra cezaevine geri götürüldüğü ifade edildi.

AİLELER HABER ALAMADI

Tutukluların telefon görüşmesi sırasında haberdar ettiği aileleri ise daha sonra yakınlarının durumuyla ilgili aradıkları cezaevinden bilgi alamadı. Yakınlarının durumundan endişe eden aileler, insan hakları savunucularına konuyu gündemlerine alma çağrısında bulundu.

"8 DEĞİL, 500 KİŞİ ZEHİRLENDİ" İDDİASI

Konuyu mecliste gündeme getiren, "Cezaevi Hak İhlalleri ve Gündem Değerlendirmesi Basın Toplantısında" dillendiren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bir tutuklunun zehirlenen kişi sayısının 8 değil, 500 kişi olduğunu iddia ettiğini belirterek, o tutuklunun kendisine şunları yazdığını anlattı:

"Düzce Çilimli T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 26.06.2023 tarihinde 500 kişi zehirlendi. Eşimi ziyarete gittim, eşim hastaydı, tatlıdan zehirlendiğini belirtti. 15 kişi hastaneye sevk edildiği söylenmiş fakat sayı çok daha fazlaymış. Ertesi gün verilen makarna da bozuk çıkmış. Revani tatlısına koyulan yumurtanın sorunlu olmasından dolayı tatlı yiyen herkes zehirlenmiş."

Turan AteşTuran Ateş