turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 31-10-2023 15:10

Dogecoin Teknik Analizi DOGE Fiyatı İçin Ne Söylüyor?

Dogecoin Teknik Analizi DOGE Fiyatı İçin Ne Söylüyor?

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, piyasanın en popüler meme token’ı Dogecoin’deki son fiyat hareketleri konusunda bir yazı kaleme aldı.

Dogecoin (DOGE) Nedir?

Dogecoin (DOGE), bir kripto para birimidir ve 6 Aralık 2013 tarihinde bir internet şakası olarak başladı, ancak sonradan ciddi bir kripto para birimi olarak büyüdü. Dogecoin, geliştiricileri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı ve bir Shiba Inu cinsi köpeğin resmiyle ünlendi. Dogecoin, özellikle internet memleri ve eğlence dünyasıyla ilişkilendirilmiştir.

Dogecoin, Litecoin'in teknik altyapısını temel almıştır ve bu nedenle Litecoin'in SHA-256 algoritmasını kullanır. Ancak Dogecoin, daha hızlı blok onay süreleri ve daha fazla arzla farklılık gösterir.

Dogecoin, aslında birçok insan tarafından eğlence amaçlı kullanılan bir kripto para birimi olarak görülmüş olsa da, zaman içinde topluluk tarafından ciddiye alınmış ve kullanılmıştır. Reddit, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarında Dogecoin ile ilgili şaka ve espri içerikleri yaygındır. Ayrıca Dogecoin, hayır kurumlarına ve yardım amaçlı projelere yapılan bağışlar için kullanılan bir kripto para birimi olarak da popülerdir.

Dogecoin Fiyat Hareketleri

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Dogecoin’in fiyatı güncel verilerle 26 Ekim’de yüzde 10’un yükselişle 0,07489 dolara kadar çıktı. DOGE, 0,058 dolar destek bölgesinden sıçrayarak düşüş trendinin sonuna işaret etse de en büyük memecoin şimdiye kadar birkaç aydır varlığını koruyan düşen trend çizgisinin üzerine çıkacak momentumdan yoksundu. 200 günlük Üstel Hareketli Ortalama (EMA) (mor) da yükselişin önünde bir bariyer görevi görüyordu ancak son yükselişle birlikte tüm bu engeller aşılmış durumda.

Hareketli Ortalama Yakınsaması/Sapması (MACD) göstergesi, Dogecoin’in yükseliş görünümünün kalıcı olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle memecoin’in fiyatı MACD’si nötr bölge olan 0,00 seviyesinin üzerindeki yükseliş trendini koruduğu sürece artabilir. Uzun süredir devam eden düşen trend çizgisinin üzerindeki fiyat hareketi yükselişin devam edeceği şeklinde yorumlanabilir. Ayrıca 21 günlük EMA’nın (kırmızı) 100 günlük EMA’nın (mavi) üzerine çıkmasıyla halinde oluşacak Golden Cross formasyonuyla fiyattaki yükselişin ivme kazanması beklenebilir.

 

adminadmin