GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-11-2022 16:53   Güncelleme : 02-11-2022 17:29

Doğar doğmaz yurda verilen Hayat'ın, hiç görmeği annesini Esra Erol buldu

Doğar doğmaz yurda verilen Hayat'ın, hiç görmeği annesini Esra Erol buldu

Doğar doğmaz Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna verilen 18 yaşındaki Hayat, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan ailesini arıyor. Bugüne kadar hiç görmediği annesi Hülya Demir'i bulabilmek için Esra Erol'a başvuran Hayat, canlı yayında gözyaşlarını tutamadı. ATV'de yayınlanan programa konuk olan Hayat, annesi Hülya'yı ve kardeşleri Sevcan ile Alper'i bulabilmeyi çok istediğini anlattı. 

BABASININ ÖMRÜ YETMEDİ

Programa telefonla bağlanan ve Hayat'ı 4 günlük bebek iken alıp büyüten manevi annesi Rahime hanım, "Hayat 18 yaşına gelirse ve kendisi müraat ederse annesini arayabilir dediler bize. Babası da söz vermişti. "18 yaşına gelince anneni beraber arayacağız ve seni Esra Erol'a götüreceğim" demişti. Ama ömrü yetmedi. 1 sene önce babası hayatını kaybetti" şeklinde konuştu. 

"BEN ÇOCUĞUMU YARIM SAAT BIRAKAMIYORUM"

Hayat, annesi Hülya Demir'e canlı yayında seslendi ve "Ben çocuğumu yarım saatliğine de olsa birine bırakamıyorum. Sen beni nasıl bıraktın?" dedi. 

"ADAPAZARI'NDA YAŞIYOR"

Sapanca'dan yayına bağlanan bir izleyici ise, "Hülya Demir Adapazarı'nda yaşıyor. Hayat'ın ailesini tanıyorum. Hülya hanımı da, İzzet beyi de, çocuklarını da iyi tanırım. Hülya hanımın bir kızı olduğunu şimdi programda duydum. Yardım etmek ve destekte bulunmak için aradım. Hülya Hanımın biri 22, diğeri 17 yaşlarında 2 çocuğu var" ifadelerini kullandı.

ANNESİNİN BULUNDUĞUNU CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ

Hayat, kayıp olan annesi Hülya Demir'in bulunduğunu canlı yayında Esra Erol'dan öğrenince hem gözyaşı döktü, hem de O'na sitem etti. 

ANNE TELEFONLA BAĞLANDI

Yayına telefonla bağlanan Hayat'ın yıllarca görmediği annesi Hülya Demir, "Doğumun ertesi günü Hayat'ı benden zorla aldılar. O'nu yurda ben vermedim. Programı sürekli izliyordum. Bir gün kızım beni arar diyordum. Bana telefon geldi. Hayat'ın beni aradığını öğrendim. Hayat'ın babası İzzet beydir. Babası hayatta. Onunla nadiren görüşüyorum. Epilepsi hastasıyım. Uzun konuşmak istemiyorum. O'nun İstanbul'da olduğunu duymuştum, Adapazarı'nda olduğunu bilmiyordum. Ben Sakarya'dayım. İzzet beyi çocuğunu aramıyordu. Hayat'ın kardeşi de benimle birlikte. 20 yaşında ve şu anda ağlıyor. Hayat, bana benziyor. O benim kızım. Diğer çocuğumu yurda verdim. Hayat Sakarya'ya yanıma gelirse O'na herşeyi anlatırım. Canlı yayına asla gelmem" dedi. 

ANNE-KIZ CANLI YAYINDA YÜZLEŞTİ

18 yaşındaki Hayat, annesi Hülya Demir'i Esra Erol'da programına katılmaya çağırdı, ancak anne Demir "Gelmem. Sorunlarım var" dedi. Hülya Demir telefonu yarıda kesti ve kapattı. "Benim babam da kanserdi, ama, epilepsi hastalığı annemin beni aramamasını gerektirmezdi" diyen Hayat, annesine sitemde bulundu. 

 

Turan AteşTuran Ateş