GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-04-2023 14:13   Güncelleme : 11-04-2023 14:23

Dina’nın ölümü ile ilgili 4. kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

Dina’nın ölümü ile ilgili 4. kez gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

Sakarya'da okumak istediğini söyleyen Gabonlu Dina'nın ölümüyle ilgili gelişmeler devam ediyor.

Karabük Filyos Çayında cansız bedeni bulunan 17 yaşındaki Dina'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, mahkemenin 3 kez serbest bıraktığı D.A., 4'üncü kez sevk edildiği mahkemece kuvvetli suç şüphesi sebebiyle tutuklandı.

Gabon uyruklu 17 yaşındaki Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın Filyos Çayı’nda 26 Mart’ta cansız bedeni bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Dinabongho’nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3’ü yabancı, 8 kişi, farklı zamanlarda gözaltına alındı.

Şüphelilerden 5’i savcılık ifadesinin ardından, 3’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Dina’nın ölümünden önce otomobiline bindiği D.A. da geçtiğimiz hafta içinde 3 kez gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından tutuklama talebiyle 3 kez mahkemeye sevk edilen D.A. mahkeme tarafından 3’ünde de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. D.A.’nın yeniden serbest kalmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ 

3 kez gözaltına alınıp, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve mahkemenin 3 kez serbest bıraktığı D.A., 4’üncü kez sevk edildiği mahkemece kuvvetli suç şüphesi sebebiyle tutuklandı.

“BEN YAPMADIM”

Tutuklanan D.A., sağlık kontrolü için polis ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. D.A., hastaneye girdiği sırada gazetecilerin, “Siz mi yaptınız?”, “Siz mi öldürdünüz?” sorusuna, “Ben yapmadım. Ben mağdur diye arabaya aldım, arabadan indi. Başka bir şey yok. Ben öldürmedim” diye cevap verdi.

D.A., hastane çıkışında ise gazetecilerin, “Dina’yı neden arabanıza aldınız?” sorusuna “Yaralı bir kız arabanın önüne atladığı için aldım. Hastaneye götürmek için aldım” yanıtını verdi. 

Turan AteşTuran Ateş