SİYASET
Giriş Tarihi : 28-11-2023 15:22

"Devletin; fahiş kira fiyatlarını ev sahiplerinin vicdanına havale etmek yerine..."

Sapancalı eski içişleri bakanı ve Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, "Devletin; fahiş kira fiyatlarını ev sahiplerinin vicdanına havale etmek yerine halkı konut edindirmeye yönelik sosyal, mali ve yasal altyapıları oluşturarak çözmesi gerekir." dedi. 

Tantan, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, isim vermeden şu göndermeyi yaptı:

"Serbest piyasa gerçeklerinden uzak yasal düzenlemeler yerine sosyal devlet anlayışıyla her gelir düzeyine göre konut alımının sağlanması, yabancılara konut satışının zorlaştırılması, vergisel düzenlemeler ve halkın satın alım gücünün artırılması ile kira sorunu çözülebilir.

İktidar, her alanda kendi menfaatini öncelik meselesi haline getirdiği için bu sorunu çözemez. Asgari ücretin orta gelir grubuyla neredeyse denkleşmesi ve orta gelir grubunun neredeyse kalmaması sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmaz.

Daha önce ifade ettiğim üzere; orta gelir grubu ülkemizin temel direği olup bu grubun mali gücünün azalması Türkiye’ye büyük zarar verir. Halkın yaşadığı ekonomik sıkıntının temelinde bu husus vardır.

Devletin görevi ev sahibini arayarak vicdanına seslenmek değil, ülkeyi sosyal devlet anlayışıyla yöneterek vatandaşının kalıcı huzur ve refahını sağlamaktır."

 

 

adminadmin