GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-08-2023 12:19   Güncelleme : 30-08-2023 13:07

Derneği kuralı daha 8 ay oldu ama, projeleri göz doldurdu... Yasin Kobal ve ekibi tam gaz!

Derneği kuralı daha 8 ay oldu ama, projeleri göz doldurdu... Yasin Kobal ve ekibi tam gaz!

8 ay önce resmi olarak kuruluşunu tamamlayan Sakarya Vakfıkebirliler Derneği, kısa süre içinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile adeta göz doldurdu. 

KISA SÜREDE 4799 ÜYE

Resmi kuruluşunu tamamlamasının ardından hemen işe koyulan ve kolları sıvayan dernek başkanı Yasin Kobal, üye sayısını 4799'a ulaştırmayı başardı.

DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinde duyarsız kalmayan dernek başkanı Kobal, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte deprem bölgesi için çalışmalar yürüttü. 35 gün boyunca Kahramanmaras'ta günlük 4500-4800 kişi arasında vatandaşa 3 öğün olmak üzere yemek ve kıyafet dağıttı. Hem dağ köylerine, hem aşevine, hem de Devlet adına çalışma yapan yol veya sağlık personellerinin olduğu yerlere, 4×4 of rood araçları ile yemek, erzak, kıyafet ve yakacak dağıtımları yaptı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UNUTULMADI

Sakarya üniversitesinde öğrencilerle kahvaltılı programlar düzenleyen dernek yönetimi ayrıca, gençlerin dertlerine karınca kararınca destek olmaya çalıştı.

DURUMU İYİ OLMAYAN AİLELERE YARDIM

Sakarya Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Kobal ve yönetimi, yine Sakarya'da yaşayan ve durumu müsait olmayan yaklaşık 378 aileye erzak, kıyafet dağıttı, bununla da yetinmedi ve okula giden çocuklara kırtasiye desteğinde bulundu.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Yepyeni bir proje ile hizmetlerine devam eden dernek başkanı Yasin Kobal ve ekibi, bu kez de "uyuşturucu ile mücadele" için kolları sıvadı. Güzel bir proje hazırlayan dernek yönetimi, Emniyet genel müdürlüğü,  Gençlik ve spor bakanlığı ile görüşmeler yaptı, uyuşturucu ile etkin bir mücadele ile gençleri bu bataktan korumanın yollarını arayamaya koyuldu.

HASTA VE HASTA YAKINLARI İHMAL EDİLMEDİ

Sağlık sektörünü de ihmal etmeyen Başkan Kobal ve ekibi, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) yönetimi ile sık sık biraraya geldi. Hem sağlık personellerinin motivesini artıracak etkinlikler konusunda destek verdi, hem de sağlıkta şiddetin önüne geçmek için hasta ve hasta yakınlarına, daha çok da bakıma muhtaç yaşlı aile büyüklerine yönelik projeler geliştirdi. Hem hastanede, hem de hastane sonrasında hasta olan yaşlılara evlerde desteği sağlama noktasında projeler geliştiren Dernek yönetimi, bu projeleri de uygulamaya geçirmeye hazırlanıyor.

"BÜYÜKLERİMİZE KÖPRÜ OLACAĞIZ"

Sakarya Vakfıkebirliler Dernek Başkanı Yasin Kobal, "Devletimiz bu konuda çok hassas davranıyor, fakat bazı yaşlı insanlarımız bu yardımlara ulaşamıyor veya bilgi sahibi olsa da bu prosedürü koşturacak bir yakını olmadığı için destekten uzak kalıyor. Bu büyüklerimize de köprü olacak faaliyetlerde bulunacağız" dedi. 

OSMANLICA YAZ KURSLARI

Kobal ayrıca, "Osmanlıca okuma yazma kursları için Valilik ve Diyanet işlerinden destek alarak, hem aile gelişimi, hem de çocuk gelişimi konusunda uzman desteğinin sağlanması yönünde, toplum nezdinde Devletimizin programına uygun faliyetlere de Eylül ayının 15 inden sonra başlamış olacağız." şeklinde konuştu.

BABASININ İZİNDEN YÜRÜYOR

Sakarya Kasaplar Odası Eski Başkanı, merhum Nihat Kobal'ın izinden yürüyen, Vakfıkebirliler Derneği Başkanı Yasin Kobal, kısa süre içinde gerçekleştirdiği projeler, yardımlar, destekler ve etkinliklerle babasının izinden yürüyor. Sakarya'nın sevilen ve değer verilen isimlerinden biri olan babası Nihat Kobal ile her zaman gurur duyan Yasin Kobal, ilimizde daha uzun süre adından sözettirecek gibi görünüyor. 

 

 

 

adminadmin