SİYASET
Giriş Tarihi : 30-09-2022 08:15   Güncelleme : 30-09-2022 08:22

Cihan Kolip sitemkâr sözlerle partisinden istifa etti

Cihan Kolip sitemkâr sözlerle partisinden istifa etti

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Dr. Cihan Kolip, sitemkâr sözlerle partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kolip basın kuruluşlarına gönderdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"KAMUOYUNA DUYURULUR…

2011’de fikri olarak başlattığımız , 2015’de Akşener hareketi olarak devam eden ve Atatürkçü Türk Milliyetçiliğini iktidara taşıyacak zorlu yürüyüşümüz 2017’de İYİ parti ile kurumsal yapıya bürünmüştür . Türk Milletine layık olduğu hizmetleri sunmayı , halkımızın yaşam kalitesini artırmayı , çocuklarımıza güvenle bakabilecekleri bir geleceği inşa etmeyi kendi istikbalimizin önünde gören anlayışı siyasi misyon olarak görmekteyiz . Bu kutsal düşünceyi güzel ahlak , yüksek vizyon ve adalet olarak hizmete çevirmek amacıyla siyaseti bir araç olarak kabul etmiş , bu sebeple IYI parti üyeliği ve takibinde Millet ittifakı Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylığı teklifini büyük bir sorumluluk altında kabul etmiştim . İşte böyleydi bizim sevdamız . Fakat kara bir bulut , 3 Ağustos 2019 kurultayından sonra üzerimize çökmeye başladı .

Genel Merkezle tabanın bağlarının koparılmaya çalışıldığı , iletişimlerin imkansızlaştırıldığı , delege seçimlerinden İl ve ilçe kongrelerine uzanan süreçte anti demokratik uygulamalara göz yumulduğu , Liyakatsizliğin ve adaletsizliğin hakim olduğu , Atatürkçü ve Türk Milliyetçilerinin siyaset yapmalarının zorlaştırıldığı bir dönemi bütün Türkiye’de yaşadığımızı üzülerek belirtmek istiyorum ... Bütün bu olumsuzlukları Genel Başkanıma bir rapor halinde sunmak , tedbir almak ve çözüm üretmek amacıyla yaptığımız girişimler Sayın Akşener’in etrafında görünmez bir duvara çarpıyor ona ulaşmamızı engelliyordu . 2011 yılından itibaren emeği geçenlerden biri olarak , istemediğimiz ve kabul etmediğimiz bu gelişmelere engel olamıyor , sesimizi dahi duyuramıyorduk... Özelliklede Sakarya’da yerel seçimlerden sonra bütün başkan adaylarını kapsayacak Büyükşehir ile birlikte 17 seçim bölgesinde hiçbir başarı sağlanmayışının nedenlerini analizler yaparak tespit edecek ve çözümlerini ortaya koyacak tek bir toplantı dahi yapmamış , Türkiye ve Sakaryamızla ilgili sorunlara yönelik yapıcı kapsamlı istişarelerde bulunmamıştık . Aksine bir sonraki seçimde milletvekilliği sıralamasına yönelik hesaplar yapılmış , bir çok aday ve partimize emek veren , kurulduğu günden itibaren fedakarca mücadele edenler küstürülüp partiden uzaklaştırılmıştır . Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı sürecinde büyük bir heyecan ve azimle benimle birlikte yürüyen , inanarak ve güvenerek sandıkta bize sahip çıkan arkadaşlarıma ve hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum , Hakkınızı helal edin . Böyle bir atmosferde , mevki ve makam hesabı yapanların ellerini rahatlatmak amacıyla inancımı , umutlarımı ve heyecanımı yitirdiğim ilk göz ağrım İYİ partiden üzülerek istifa ediyorum...

Kuvayi Milliye ruhunun hakim olduğu , Hakkın batıla galip geldiği , Doğrunun yalandan üstün olduğu , Atatürk’ün Anadolu Türk Milliyetçiliğinin siyasi mezhep olarak kabul edildiği , Liyakatten , Adaletten ve Güzel Ahlak’tan taviz verilmediği , Van’daki bir kardeşimin acısının Edirne’deki bir kardeşimin yüreğinde hissedildiği , Milletinin ve Devleti’nin selametinin kendi kariyerinden önde görüldüğü , bir çatıyı oluşturacak ilkelerde , Memleket ve Millet sevdalıları ile buluşmak dileğiyle Saygı ve hürmetlerimle kamuoyunu Selamlıyorum…"

 

Turan AteşTuran Ateş