SİYASET
Giriş Tarihi : 04-03-2024 12:11

CHP'li Demir'den Ak Partili Alemdar'a, "Gençlikten hangi yüzle oy isteyeceksin?" sorusu

CHP'li Demir'den Ak Partili Alemdar'a,

CHP Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Faruk Demir, Ak Parti Sakarya Büyğkşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar'a seslendi. Demir, basın organlarına gönderdiği açıklamasında, Alemdar'a, "Atatürk'ün emanetini başında taşıyan gençlikten hangi yüzle oy isteyeceksin?" diye sordu. 

İşte CHP'li Demir'in o basın açıklaması:

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

"Cumhuriyet halk partisinin genç evlatları ve Kıymetli basın emekçileri hepiniz hoşgeldiniz. Öncelikle 3 Mart devrim yasalarının kabulünün 100. Yılını kutluyorum. 3 Mart 1924 tarihinde şeriye ve evkaf vekaletleri kaldırıldı. Tevhidi tedrisat kanunu kabul edildi ve hilafet kaldırıldı. Modern bir devletin temelleri oluşturuldu. Basın açıklamamızın bu anlamlı güne denk gelmesi, 3 martı anmamız ve anlamamız için güzel bir vesile oldu. Sakarya gençlik örgütü bugün burada. Her zaman burada olmaya devam edecek, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Gençlik Örgütümüzün tüm bileşenleri burada. İl gençlik kolları Yöneticilerimiz, ilçe gençlik kolları başkanlarımız, ilçe gençlik kolları yöneticilerimiz, üyelerimiz tek bir vücut halinde yerel yönetimlere talibiz. İlçelerimizde inanmış gençler olarak, yoğun tempoda dinamik bir şekilde faaliyet gösteriyoruz. Gençlik Örgütümüzün tüm bileşenleri bugün buraya katılarak Sakarya'mıza bir mesaj vermekte; Sakarya sahipsiz değildir, Cumhuriyet Halk partisinin gençleri buradadır. Cumhuriyet Halk partisinin öz gücü, gençlik örgütü buradadır. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet ettiyse biz bu emaneti başımızın üstünde taşıyoruz.

"TÜRK GENÇLİĞİNİN SABRIYLA OYNAMASINLAR"

Cumhuriyeti tüm varlığımızla savunuyoruz. Atatürk'ün fikirlerini hayata geçirerek başarıya ulaşmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir densiz, Atatürk heykeline saldırmaya teşebbüs etti. Bu yapılan provokasyon ilk değil bunun bilincindeyiz. Dönem dönem böyle terbiyesizliklere şahit oluyoruz. Bunu yapanlar, Atatürk sevgimize kastediyorsa kendilerini yormasınlar. Türk gençliğininde sabrıyla oynamasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar; Türk gençliği, kurucu liderimiz Gazi Mustafa Atatürk'ün çizdiği yoldan şaşmayacaktır. Büyük Atatürk; cumhuriyeti gençlere emanet ederken Bursa Nutku'nda: "Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır." diyerek ebedi talimatını verdi. Biz Atamızın tüm sözlerini önce kalbimize sonra beynimize yazıyoruz.

"AKP'NİN SAKARYA'YA LAYIK GÖRDÜĞÜ BUDUR"

Aslında bizi yaralayan, bir meczupun provokasyonu da değildir. "Türkiye laiktir laik kalacak gibi söylemler teröre destek olmaktır." diyen bir şahsın AKP tarafından Sakarya büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmesidir. AKP'nin Sakarya'ya layık gördüğü budur. Bizi yaralayan, üniversite şehri Sakarya'ya, gençliğin şehri Sakarya'ya yapılan bu terbiyesizliktir. Onların dilinden konuşmuyorsan, onların dediğini söylemiyorsan yüzleri hiç kızarmadan terör ile bağdaştırıyorlar. Türkiye bu durumdan o kadar sıkıldı ki. Bunlara kalsa her dediklerini biz de demeliyiz aynı onlar gibi düşünmeli, onlara oy atmalıyız başka bir fikrimiz varsa biz teröre destek vermiş oluyoruz. Günlerdir düşünüyorum; "Türkiye laik kalacak!'" dediğimizde teröre nasıl bir destek vermiş oluyoruz anlamış değiliz, beyefendi çıkıp kendisi açıklarsa bizde memnun oluruz. Bu şahıs o söylemi hakkında konuşmuyorsa aynı fikrin arkasında demektir, fikri değiştiyse çıkıp özür dilemelidir. Aksi takdirde bu şahsın aday gösterilmesi Sakarya'mıza yapılan hakarettir.

"HANGİ YÜZLE OY İSTEYECEKSİN"

AKP'nin adayı Yusuf Alemdar; sen bunları söyleyipte gençlerden nasıl oy isteyeceksin? Atatürk'ün emanetini başında taşıyan gençlikten hangi yüzle oy isteyeceksin? Bizler; Sakarya hak ettiğini alsın diye, tarımda, teknolojide, sanayide, kültür sanat faaliyetlerinde hak ettiği zirve konuma ulaşsın diye projelerimizi her yerde anlatıyoruz. Sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe anlatıyoruz. Sakarya'da 17 Belediye Başkan Adayımızın akılcı belediyecilik politikalarını hayata geçirmek için bu seçimi kazanmalıyız. Yoksa Sakarya'nın bir 5 yıl daha kaybedeceğini herkes biliyor, herkes farkında. 16 ilçe Gençlik örgütümüz bu mücadeleyi sürdürmekte, başarmak istiyoruz. Sakarya'ya değişim diyoruz. Son sözlerimi Sakarya gençlik örgütümüzün her bir paydaşına ithaf ederek tamamlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Gençlik Örgütü yıkılmaz, daima ayakta ve omuz omuzadır.

adminadmin