SİYASET
Giriş Tarihi : 05-05-2023 11:35   Güncelleme : 05-05-2023 11:40

CHP Milletvekili adayı Keleş, seçim çalışmalarını sürdürüyor

CHP Milletvekili adayı Keleş, seçim çalışmalarını sürdürüyor

İKTİDARI DEĞİŞTİRELİM, TÜRKİYE’NİN KADERİ DEĞİŞSİN!

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, vatandaşın bugün dünden daha fakir olmasının nedeninin mevcut iktidar olduğuna vurgu yaparak; “İktidarı değiştirelim, Türkiye’nin kaderi değişsin. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, bereketin olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için sandığa gidelim” çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Ecevit Keleş, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Erenler Modern Sanayi esnafını ziyaret eden Keleş, milletvekili adayı Emel Akçil ve ilçe başkanı Füsun Çetin ile birlikte Adapazarı Süpergeciler Çarşısı, Adapazarı Zirai Aletleri Sanayi Sitesi’nde esnaf ve vatandaşla sohbet etti. Keleş, ziyaretlerde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili sıkıntıları dinledi.

LİYAKATLİ KADROLARLA SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
CHP’nin ekonomi politikalarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Keleş, partisinin ekonomik krizin çözümüne politikalarını paylaştı. Alın teri dökenlerin emeğinin karşılığını alamadığına dikkat çeken Keleş, “Esnafın sattığı ürüne her gün zam geliyor. Yağmur gibi gelen zamlardan dolayı üreticimiz de tüketicimiz de dertli. Ama çözülemeyecek sorunumuz yok. Liyakatli kadrolarla tüm sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.



ESNAFIMIZIN HAKKINI KORUYACAĞIZ
Esnafın ülke ekonomisindeki yerine işaret eden Keleş, esnafın korunacağını belirterek, şunları söyledi: “Ticaret Bakanlığını, Esnaf ve Ticaret Bakanlığı şeklinde yeniden yapılandıracağız. Esnafımızın salgın sürecinde kullandığı kredilerin faizleri ile BAĞ-KUR ve vergi borçlarının faizlerini silecek, kalan anaparanın uygun vadede ödenmesini sağlayacağız. Esnaf Ahilik Sandığı’na dahil esnaflarımızın katkı payı oranını düşürecek, kısa çalışma ödeneği gibi gelir kaybını telafi edecek uygulamalardan faydalanmalarını sağlayacağız. Küçük esnafımızı zincir marketler, büyük marketler, AVM’ler karşısında korumak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla gerekli düzenlemeleri hızla hayata geçireceğiz.”

BUGÜN DÜNDEN DAHA FAKİRSENİZ NEDENİ İKTİDAR
Ülkeyi yoksulluğa sürükleyen mevcut iktidarın değişme zamanının geldiğini kaydeden Keleş, “Vatandaşımız bugün dünden daha fakirse; nedeni mevcut iktidar. İktidarı değişim zamanı geldi.
İktidarı değiştirelim, Türkiye’nin kaderini değiştirelim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, her evde huzurun, bereketin olduğu bir Türkiye’yi yeniden inşa etmek için sandığa gidelim” çağrısı yaptı.

 

Turan AteşTuran Ateş