SİYASET
Giriş Tarihi : 31-05-2022 10:37

Cem Uzan seçim startını verdi

Cem Uzan seçim startını verdi

Genç Parti lideri Cem Uzan, Fransa'daki Türklerle buluşarak seçim startını verdi.  Sakaryalı Cem Uzan uzun süredir Fransa'da yaşıyor. Cem Uzan, "Benim tahminim dolar 2022’yi 25 ile 30 arasında kapar" iddiasında bulunmuştu. Cem Uzan seçmenlerle buluştu, seçim startını verdi.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Paris’te Türklerle buluştu. Onlarla dertleşen Genç Parti lideri, seçim startını verdi. 

Firari olarak Fransa'da yaşayan, Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan bu senenin ocak ayının sonlarına doğru dolar tahmininde bulunmuştu. Uzan doların 2022'yi 25 ila 30 TL arasında kapatabileceğini iddia etmişti. Cem Uzan Türkiye'de ekonomiyi kendisinden başka hiçkimsenin düzeltemeyeceği iddiasında bulundu.

Cem Uzan'ın seçim startını vermesi 'erken seçim' beklentisi olarak yorumlandı.

Cem Uzan kimdir?

Cem Uzan, 16 Aralık 1960'da Sakarya'da doğdu.

İstanbul Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra ABD'de Pepperdine Üniversitesi İşletme Bölümü'nde okudu.

Türkiye'de ilk özel televizyonu (Star TV) daha sonra Türkiye'nin ilk ve tek %100 Türk'e ait olan telekomünikasyon şirketini (Telsim) kurmuştur.

Sahibi olduğu Star gazetesi, kısa sürede Türkiye'de en çok satan gazetelerden biri olmuştur.

2002 yılında siyasete atılan Uzan, Genç Parti'nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Parti kurulduktan üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7,25 oranında oy aldı.

Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde %3.03 oy oranı almıştır.

İki seçimde baraj altında kalan Genç Parti milletvekili çıkaramamıştır.

2. Ergenekon iddianamesinde, Şener Eruygur'u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009'da gizli yollardan Türkiye'den kaçtı. Bir süre Interpol tarafından arandıktan sonra, 12 Ekim 2009'da, Fransa'ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.

4 çocuk babası olan Uzan, 2009 yılından beri Fransa'da yaşamaktadır.

Bir müddet ara verdiği iş hayatına 2014 yılında geri dönmüştür.

medyatava

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş