SİYASET
Giriş Tarihi : 23-06-2023 14:21   Güncelleme : 23-06-2023 14:41

Cem Uzan aktif siyaseti bıraktı... Canlı yayında ortam gerildi

Cem Uzan aktif siyaseti bıraktı... Canlı yayında ortam gerildi

Aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Sakaryalı Cem Uzan'ı eleştiren Prof. Dr. Ahat Andican "Sayın Uzan AKP sözcüsü gibi konuşup muhalefeti eleştiriyor, siyaseti bırakmak yerine muhalefetin boşluğunu doldurabilir" dedi.

Andican'ın sözlerine yanıt veren Uzan ise "Halkın tercihini kabul etmek zorundasınız. Ben 20 yılımı verdim siyasete artık başka şeyler yapmak istiyorum" dedi. 

Uzan'ın seçim sonrası siyaseti bırakıyorum açıklamalarını eleştiren Andican, "Sayın Uzan siyaseti bırakma kararını seçimlerden Erdoğan'ın beş yıl daha galip çıkmasına bağlıyor. Cem bey siyasete bu iktidara karşı olduğu için girmişti. Hem muhalefetteki boşluğu söyleyip hem bırakıyorum diyor. Muhalefeti eleştirmek yerine partinizi o boşluğa konumlandırıp arkanızda destek aramalısınız. Cem Bey hem iktidarın başarısını methediyor, hem muhalefeti eleştiriyor. Ama ayrılmasını da iktidarın yenilenmesine bağlıyor. AKP sözcüsü gibi davranıyor" dedi.

Uzan ise Andican'ın sözlerine "Ben iş hayatından geldim siyasete. Profesyonel siyasetçi değilim. Vatan ve millet siyaseti ile girdim siyasete. 20 yılımı verdim. Halkın tercihlerini kabul etmek zorundasınız. Bir iktidar bir muhalefet medyası var. Muhalefet medyası 6'lı masayı çok önemli gibi gösterdi. Genç Parti olarak elimizden geleni yaptık. Benden bu kadar." diyerek yanıt verdi.

Odatv.com

Turan AteşTuran Ateş