GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-10-2022 13:03

Bülent Uygun: "Fenerbahçe’yi yenseydik Aykut Kocaman’ın yerine gelecektim"

Bülent Uygun:

Sakaryalı Teknik Direktör Bülent Uygun, 2010-11 sezonunda, Eskişehirspor ile Fenerbahçe’yi yenmeleri durumunda Aykut Kocaman’ın yerine sarı lacivertli takımın başına geçeceğini açıkladı. 

Fenerbahçe’de gol krallığı yaşamış iki eski futbolcu ve teknik direktör Bülent Uygun ile Aykut Kocaman arasında yıllar önce yaşanan olay gün ışığına çıktı. Bülent Uygun, NTV’de katıldığı Kırılma Anı programında 2010-11 sezonunda Eskişehirspor’un Fenerbahçe’yi yenmesi halında sarı lacivertli takımın başına geçeceğini açıkladı.

Fenerbahçe’ye yenildi, Trabzonspor ile berabere kaldı

2010-11 sezonunda Bülent Uygun yönetimindeki Eskişehirspor,  kendi sahasında Aykut Kocaman’ın teknik direktörü olduğu Fenerbahçe’ye 3-1 yenilirken Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı. Sezon sonunda Fenerbahçe 82 puanla ve ikili averajla şampiyonluğu ulaşırken bordo mavililerin Eskişehir’de kaybettiği puan belirleyici oldu.  

“Başarı primim 1 milyon dolar olacaktı”

Bülent Uygun, söz konusu sezon ile ilgili bir gerçeği NTV’de yayınlanan Kırılma Anı programında açıkladı.  3-1 kaybedilen Fenerbahçe maçını kazansaydık 4. olup UEFA Kupası’na gidecektik” diyen Uygun şunları söyledi: “Aykut Kocaman takımdan ayrılıyordu ben Fenerbahçe’nin başına geçecektim. Başarı primim 1 milyon dolar olacaktı. Şimdi size soruyorum siz olsanız ne yapardınız? İftirada ki gibi maç mı satardınız? Kişi kendinden bilir işi misali.”

“Ben mi yenemeyince suçluyum?”

3 Temmuz’ta tutuklanan isimlerden olan Bülent Uygun,  “Fenerbahçe o sezon herkesi yendi Galatasaray’ı,   Beşiktaş’ı, Trabzonspor’u… Ben mi yenemeyince suçluyum?” dedi.  Fenerbahçe’nin en zor derbisini 3 Temmuz’da oynadığını ve hak ederek kupayı aldığını belirten Uygun şunları söyledi: “Kumpaslara karşı öyle bir direniş gösterdi ki tüm ülkeye cesaret verdi. O yüzden 3 Temmuzda oynanan derbi tarifsizdir. 3 Temmuz direniş bayramıdır.”

Ajansspor

Turan AteşTuran Ateş