sakarya-kultur-sanat
Giriş Tarihi : 06-04-2022 10:04

Bu resim sergisi görülmeye değer..!

Bu resim sergisi görülmeye değer..!

Aylarca emek verilen resimlerden oluşan sergi nihayet açılıyor. Ressam ve eğitimci-yazar-şair Hasan Topçu, "Fırçanın aşkı" adlı resim sergisi için hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. Sergi öncesinde duygularını paylaşan Sakarya Detay Haber köşe yazarı, ressam Hasan Topçu şunları dile getirdi:

"Ya Bismillah diyerek bir sergi açmaya karar verdim. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Şahin Beye düşüncemizi söyleyince ,Nisan 07-20 tarihleri arasında bu sergiyi açabileceğimizi söyledi. Hazırlıklarımızı yaptık. Sergimizi açıyoruz. Bu durgun zamanlarda. İçimize aydınlık olur diye aylarca emek verdiğimiz resimleri sergiliyoruz. Mesai saatlerinde içinde herkes gezebilir. İki okulumuz tatil öncesi gezebilecek öğrenci gurupları gönderebileceklerini söylediler.Bütün eş dost .arkadaş ve vatandaşlarımız davetlidir."

İŞTE SERGİ AYRINTILARI:

‘Fırçanın Aşkı’ Resim Sergisi

Ressam; Hasan TOPCU

SAKARYA İL HALK KÜTÜPHANESİ SERGİ SALONU

07-20 NİSAN

Tel.05075944644

HASAN TOPÇU KİMDİR?

1964 Yılında Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Arifağa köyünde doğdu. İlkokulu bu köyde bitirdi. Orta ve lise öğrenimini Arifiye Öğretmen Lisesinde tamamladı. Ortaokul ve lise yıllarında mahalli gazetelerin açtığı birçok şiir yarışmasında birincilik elde etmesiyle dikkatleri çekti. Üniversiteyi Çanakkale Eğitim Yüksek Okulunda tamamlayan Topcu, zamanla olgunlaştırdığı şiirlerini “Bir Adam Yaşıyor!” kitabıyla yayınlama imkanı buldu. “Bir Adam Yaşıyor!” adlı şiir kitabı yaşadığı ilde ses getirdi. Sırayla şiirleri; Irmak, Can ses, Ekin, Değirmen dergilerinde yayınlandı. İkinci kitabı "Senden Yedim Bu Vurgunu" da aynı ilgiyi gördü. Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneğinin (SAYŞAD) kurulmasını sağlayan Topcu, kısa bir süre bu derneğin başkan yardımcılığını yaptı. “Sevda Kahramanı” şiir kitabı da yayınlandığı yıl binlerce okuyucuya ulaştı.2014 -2018 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya şube başkanlığını yapan Topcu, şiir, roman, hikaye, deneme, ve masal olmak üzere eserler yayınladı. Yazarın eserleri: 1-Bir Adam Yaşıyor (şiir) 2-Senden Yedim Vurgunu(şiir) 3-Sevda Kahramanı(şiir) 4-Mefküre (şiir) 5-Melike (Roman) 6.Yanık Sipahi(Roman) 7-Sevdamız (şiir) 8-Derdim Var Arkadaş!(Deneme) 9-Hasgül Masalları(masal) 10-Çanakkale 1915 (Hikaye) Eğitimci Yazar- Şair Hasan Topcu, halen Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi yönetim kurulu üyesidir..

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş