GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-11-2022 23:16   Güncelleme : 17-11-2022 23:36

Beton Operasyonu Davasında Beraat Kararı

Beton Operasyonu Davasında Beraat Kararı

Sakarya Kamuoyunda "Beton Operasyonu" olarak bilinen operasyonla ilgili yeni gelişme yaşandı. Sözkonusu operasyona ilişkin açılan davada, dönemin BBP Sakarya İl Başkanı olan ve hakkında yakalama kararı çıkarılan Hüdaverdi Kervankıran için beraat kararı çıktı. Karara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kervankıran şunları yazdı:

10 YILDIR DEVAM EDİYORDU

"Kıymetli dostlarım bugün yaklaşık 10 yıldır devam eden bir davamız vardı o günlerde Büyük birlik partisi SAKARYA il başkanı olarak görev yaptıgım zamanlardı SAKARYA kamuoyunda büyuk bir ses getiren ve yakinen takip edilen "BETON operasyonu" olarak bilinen bir dava .. Bugün bu dava Amcaoğlu Avukat lütfullah KERVANKIRAN'nın savunması ve desteği ile mahkeme heyetinin BERATİMİ vermesiyle neticelenmiştir.

"KUMPAS KURDULAR... ÇOK UĞRAŞTILAR AMA BAŞARAMADILAR"

Bu dava maalesef hayatımda bir takım yıkımlara sebep oldu maddi , manevi,siyasi ve ticari kayıplar bayağı bir kayıplar.. Amaç bizi ve bazı büyüklerimizi hem siyasi hem ticari itibarsizlstırmak isteyen şer gurupları ( haysiyetsiz, onursuz, ezik müptezel çakallar) tarafından yapılan bir kumpastı çok uğraştılar ama başaramadılar ALLAH herzaman doğrunun yar ve yardımcısıdır. Adalet er yada geç tecelli edecektiŕ dedik ve bekledik şükürler olsun dediğimiz gibi de oldu.

"BİZDE YANLIŞ OLMAZ"

Bizim hayat felsefemizde yalnış olmaz yalnışa karşı dik duruşumuz olur bizi bilen bilir . Biz işimizle siyasetimizle eğitimlerimizle ilgileniriz ...Boş işlerle işimiz olamaz . Tekrar amca oğluma ve bu süreçte beni yalniź bırakmayan SAYIN Cemal CAN ve yakınlarıma teşekkür ederim. SAYGILARIMLA"

NE OLMUŞTU?

Beton numune analizlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan ve kamuoyunda "Beton Operasyonu" olarak bilinen rüşvet ve resmi evrakta sahtecilik iddialarıyla ilgili açılan davada 20 kişiye hapis cezası verilmişti.

Dava sonunda Enver Toçoğlu resmi belgede sahtecilik ve rüşvet vermek suçlamasından 5 yıl 10 ay, Hüdaverdi Kervankıran 5 yıl 10 ay, işadamı Y.Ö. ise 3 yıl 4 ay ceza almıştı. 70 sanığın yargılandığı davada 50 kişi beraat ederken toplam 20 kişi işe çeşitli suçlardan 3 yıl ile 13 yıl arasında değişen oranlarda ceza almıştı.

Turan AteşTuran Ateş