SİYASET
Giriş Tarihi : 04-10-2023 12:10   Güncelleme : 04-10-2023 12:39

BBP'de İl kongresinin gizli saklı yapıldığını iddia eden 4 ilçe başkanı kongrenin iptalini istedi

BBP'de İl kongresinin gizli saklı yapıldığını iddia eden 4 ilçe başkanı kongrenin iptalini istedi

Büyük Birlik Partisinde Sakarya İl kongresinin "gizli saklı" yapıldığını iddia eden bazı ilçe başkanları Adapazarı 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına dilekçe vererek kongrenin iptalini istedi. Ortak bir dilekçe yazan ve altına imza atan ilçe başkanları, sert bir açıklama yaptı.

4 İLÇE BAŞKANININ İMZASI VAR

Dilekçeye, Karapürçek, Erenler, Sapanca ve Kaynarca ilçe başkanları imza attılar. Kongrenin iptalini talep eden sözkonusu dilekçede Karapürçek ilçe başkanı Nihat Meral, Erenler İlçe Başkanı Ali Fuat Kırık, Sapanca İlçe Başkanı Metin Pir ve Kaynarca ilçe başkanı Ercan Ayaz'ın imzası bulunuyor. 

"DELEGELERDEN VE İLÇE BAŞKANLARINDAN HABERSİZ YAPILDI" İDDİASI

İlçe başkanları, hazırladıkları dilekçede "BÜYÜK BİRLİK PARTİSİNDE NELER OLUYOR! Sakarya il başkanlığında delegelerden ve resmi ilçe başkanlarından habersiz il kongresi yapılıyor !! Mazbatası elinde olan ilçe başkanlarının itirazı üzerine dilekçe verildiği halde, Adapazarı 1.Seçim kurulu delege listelerini göstermemektedir." ifadelerini kullandı. 

"USULSÜZ"

BBPli 4 ilçe başkanı, Büyük Birlik Partisi tüzüğünün 28, 29 ve 30 maddelerine aykırı ve usulsüz yapıldığını iddia ettikleri il kongresinin iptalini talep etti ve şu dilekçeye imza attı:

 

 

adminadmin