SİYASET
Giriş Tarihi : 12-06-2023 14:26   Güncelleme : 12-06-2023 14:36

Başkan Özdemir'den meclis üyelerine çağrı: "Aldığınız karardan vazgeçin!"

Başkan Özdemir'den meclis üyelerine çağrı:

Saadet Partisi Söğütlü İlçe Başkanı Özdemir Özcan, yerel medya organlarında yer alan, Söğütlü Belediyesinin "yeni bir arazi satışı" haberi hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Özdemir belediye meclis üyelerine çağrıda bulundu ve "Aldığınız karardan vaz geçin!" dedi. 

İşte Saadet Partili başkanın dikkat çeken o açıklaması:

"Söğütlü Hemşerilerim sizlere hayırlı akşamlar diliyorum;

Önemli bir konuyla karşınızdayım.

Yerel medya organlarında yer alan, Söğütlü Belediyemizin yeni bir arazi satışı haberi bizleri Kamuoyuna bu açıklamaya icbar etmiştir.

Basın ilan kurumunda da yayınlanan 20 Haziranda ihalesi gerçekleşecek olan Belediyemize ait Topalak mevkiinde yaklaşık 18bin mt2’lik imarlı arsa satışı 22 milyon bedelle ilana çıkarılmıştır. Kıymetli halkımızın bildiği üzere, bu belediyenin ilk satış değildir.Söğütlü Belediye Başkanı Oktay Koray Özten, belediyeye ait taşınmazların satışı nedeniyle ilçede tepki topluyor.

Daha önce de Küçük Söğütlü’deki 318 mt2 araziyine Topalak mevkiinde 20bin mt2 arazi geçen yıl 17 milyon bedelle satışa çıkarmıştı. Daha önceki yıllarda irili ufaklı satışlar gerçekleşmişti.Maksudiye Mahallesi 1557 No.lu Parsel Yeniköy Mahallesi 167 No.lu Parsel Türkbeylikkışla Mahallesi 103 No.lu Parseller satılmıştı. Satılan arazilerin sadece bir kısmı bunlar tabi, listeyi uzatmamak adına birkaç örnekle yetiniyorum.

Sadece mevzu bahis satışla bile belediye kümülatif bütçe gelirlerin toplamı civarında (2019 mali yılı bütçe gelirleri 8.369.120,27 TL daha güncel bir gelir tablosu bulamadım) bir gelir elde edilecektir. Bu gelirler nerede değerlendirilmektedir. İhaleyi alanlar kimlerdir? Kamunun öz kaynakları bir mirasyedi misali har vurup harman savurulmasına müsaade etmeyeceğiz, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmek isterim. Arazi satışları ile elde edilen bu gelirler nerelere harcandığı kamuoyuna açıklanmalı, acaba bir rant mı elde ediliyor? Soruları cevaplanmalıdır.

Bir sözde Belediye meclis üyelerine;

Unutulmamalıdır! Gelecek nesiller önceki kuşakların tercihleriyle şekillenen şehirlerde doğarlar.Bu satışlarda el kaldıran, onaylayan 6 Ak Parti’li ve 4 MHP’li meclis üyesi arkadaşlar bu memleket hepimizin bu yurt hepimizin Kamunun malını satmak hangi adalete ve kalkınmaya hangi milliyetçiliğe sığar. Söğütlü halkının sesi olarak sizlere sesleniyorum: Sizler Söğütlü Halkının temsilcileri olarak ordasınız. Aldığınız bu karardan vaz geçin. Bu memlekette hepimizin çocukları ve torunları yaşayacak. Geleceğimizi satışa çıkarmayın.

Milli Görüş sosyal belediyecilik ve yerel hizmetler anlayışı ve uygulamalarında Türkiye’de belediye yönetimleri için model olmuştu. Fakat Gömleği çıkararak Milli Görüşten uzaklaşan, Ak partililer yeni bir model inşa etmişlerdir. Bu modelrantmodelidir. Ak Parti belediyeciliğinde, özellikle büyük yatırımlar yapılarak inşa edilen belediye tesisleri marifetiyle halka hizmet anlayışı, ayni ve nakdi yardımlar “Çalıyor ama çalışıyor.” belediyeciliğini ortaya çıkarmıştır.

Halkımıza Çağrımdır:

Yerel seçimlere aylarla ifade edilecek kadar kısa bir süre kalmıştır. Söğütlü Halkı olarak, sırtımızdaki bu kamburu, yerel seçimlerde atacağız. Milli Görüş anlayışına göre şehirlerimiz baştan inşa olacaktır. Belediyeler israftan ve maliyetli popülist yaklaşımlardan kaçınan, yolsuzluğa, iltimasa ve rüşvete taviz vermeyen, üretimi, istihdamı ve verimliliği esas alan ehil kadrolarla yönetilir hale getirilecektir. Merkezi bütçeden belediyelere yapılan kaynak aktarımları hizmet alanlarıyla uygun şekilde aktarılarcaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederim."

https://www.facebook.com/watch/?v=3593876100845668

 

Turan AteşTuran Ateş