SİYASET
Giriş Tarihi : 29-10-2022 10:58   Güncelleme : 29-10-2022 11:13

Başkan Özcan'dan "Cumhuriyet Bayramı" Mesajı

Başkan Özcan'dan

Saadet Partisi Söğütlü İlçe Başkanı Özdemir Özcan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Özcan'ın mesajı şöyle:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünü hep birlikte idrak ediyor, bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet demek, halkın iradesi ve istişare ile işleri yürütmek demektir. Öyle ki, bizim Gazi Meclisimiz ilk açıldığı zaman duvarında; “onlar, işlerini istişare ile yaparlar” ayet-i kerimesi yazıyordu. Bu demek oluyor ki; Cumhuriyetin temelleri, farklı fikir ve düşüncelerin bir araya gelerek, konuşma ve istişare etme üzerine kurulmuştur. Bu ruh, bizim geçmişte de bugün de yaşadığımız birçok sıkıntının çözümüdür. İnanıyorum ki; bu anlayış ile ülkemiz geleceğe emin adımlarla gidecektir.

Bu sebeple de; Cumhuriyet’in ortaya koyduğu manayı hep birlikte anlamak mecburiyetindeyiz. Çünkü; Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, bu ülkenin tüm evlatları, kol kola, omuz omuza mücadele verdi. Cumhuriyet’i kardeşlik ruhu üzerine inşa etti. Ülke olarak, bugün de birlik ve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz.

Bugün, küresel emperyalizmin amacı; kin ve nefret tohumları ekerek, bu kardeşlik ruhunu bozmak ve bizi birbirimize düşürmektir. Millet olarak, bu sinsi ve hain plana karşı uyanık olmak zorundayız. Buna karşı verilecek en güzel cevap, ‘inadına kardeşlik’, ‘inadına birlik ve beraberlik’ olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet’e giden süreçte emeği geçen herkesi minnet ve saygı ile anıyorum."

#29Ekim #Cumhuriyet

Turan AteşTuran Ateş