ferizli
Giriş Tarihi : 06-10-2022 16:47

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Mevlid Kandil’inin tüm insanlığa ve özellikle İslâm dünyasına barış, huzur, adalet ve hayırlar getirmesini diledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) yaşayışı, hadis-i şerifleri ile mesajlarını yeniden hatırlamak ve layıkıyla anlamak için bu gecenin yeni bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Gündoğdu,“Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’i ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı, layıkıyla anlamak için önemli bir vesiledir. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili, hayatımızda vazgeçilmez günlerin en başında geliyor. Sevgili Peygamberimizin hayata gelmesiyle birlikte, insanlığın önünde aydınlık bir devir açılmıştır. Peygamber efendimiz bütün Müslümanlar için her zaman örnek olmuştur. O’nun gelişiyle birlikte, insanlık üzerine çöken kara bulutlar dağılmış, cehalet, haksızlık ve zulüm sona ermiştir. O’nun örnek hayatı, her Müslüman için, alınması gereken derslerle doludur. Bir Müslüman olarak Peygamberimizin bütün güzel ahlâklarını örnek alarak kendimizi O’nun güzel ahlâkıyla donatmalıyız. İşte kandiller bu anlamda bir fırsat ve hatırlatma vesiledir.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, başta Ferizlili hemşerilerim olmak üzere, bütün İslam âleminin mübarek Mevlid kandillerini en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Turan AteşTuran Ateş