ferizli
Giriş Tarihi : 14-07-2023 13:46

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI

BAŞKAN GÜNDOĞDU’DAN

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 Temmuz, milletimizin demokrasiye ve milli iradeye verdiği en anlamlı cevabın tarihidir" dedi.

Başkan Gündoğdu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik değerleri ve milli birliği hedef alan hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak, milletimizin cesareti, kararlılığı ve vatan sevgisi sayesinde bu hain girişim boşa çıkarıldı.

Bugün, o karanlık geceyi hatırlayarak bir kez daha şehitlerimizi anıyor ve gazilerimize minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Aziz şehitlerimiz, canlarını bu topraklar uğruna feda ederek bize özgürlük ve demokrasi mirasını bıraktılar. Onların aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağımızı, gazilerimize de her zaman destek olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.

15 Temmuz, sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türk milletinin demokrasiye olan inancının, birlik ve beraberlik ruhunun destansı bir örneğidir. O gece meydanlara inen, tanklara, silahlara karşı duran milyonlarca vatandaşımızla birlikte tek yürek olduk. Bu birlik ve beraberlik sayesinde darbecilere geçit vermedik, ülkemizin geleceğini karartmak isteyenlere izin vermedik.

Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü kutladığımız bu anlamlı günde, demokrasimize sahip çıkmak, milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için hepimize önemli görevler düşmektedir. Birlikte yaşadığımız bu güzel toprakları daha da ileriye taşımak için çalışmalı, demokratik değerlere sıkı sıkıya sarılmalı, milli birlik ruhunu her daim canlı tutmalıyız.

Ferizli olarak bizler, 15 Temmuz'un anlamını ve önemini çok iyi biliyoruz. Bizler, hainlerin darbe girişimine karşı göğüs geren, vatan aşkıyla yanıp tutuşan bir toplumuz. Bu duygu ve düşüncelerle, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, tüm Ferizli halkının bu anlamlı günü coşkuyla kutlamasını diliyor, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde daha da ileriye gitmesini temenni ediyorum."

 

 

Turan AteşTuran Ateş