SİYASET
Giriş Tarihi : 11-10-2023 15:30   Güncelleme : 11-10-2023 18:34

Başkan Bingal, Çıraklık ve Staj mağdurları ile, ortak açıklama yaptı

Başkan Bingal, Çıraklık ve Staj mağdurları ile, ortak açıklama yaptı

Yeniden Refah Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Samet BİNGAL, Çıraklık ve Staj mağdurları ile birlikte ortak toplantı düzenledi ve basın açıklaması yaptı. 

Toplantıya Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Sakarya İl Başkanı Fatma Canan Küsmez eşlik etti.

Staj ve Çıraklık mağdurlarına destek veren İlçe Başkanı Bingal, "Staj ve çıraklık mağdurları ile ilgili bir mağduriyet söz konusu. Biliyorsunuz Genel Başkanımız da bu konuda gerekli destek açıklamalarını yaptı. Bununla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Derneğin ve tüm mağdurların her zaman yanındayız. Yeniden refah Partisi Adapazarı İlçe Teşkilatı olarak staj, Çıraklık SGK başlangıcı olsun diyoruz" şeklinde konuştu. 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ VE HAKKINIZI SAVUNACAĞIZ" SÖZÜ

Yeniden Refah İl Başkan Yardımcısı Mustafa Korkmaz da konuşmasında "Staj ve Çıraklık mağdurlarının seslerini mecliste duyuracağız. Meclisin açılmasıyla birlikte Yeniden Refah Partisi olarak bu konuyu gündeme taşıyacağız. Yaklaşık 250 bin kişiyi kapsayan sorunun çözümü için gereken desteği vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu sorunun takipçisi olacağız. Bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve inşallah netice de alacağız. Hakkınızı savunacağız" dedi. 

"YILLARIN MAĞDURUİYETİ SÖZKONUSU" 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Sakarya İl Başkanı Fatma Canan Küsmez ise mağduriyetin nedenlerini teker teker sıraladı şunları dile getirdi:

"Misafirperverliğiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bizler 3308 sayılı kanun ile 37 yıllık bir mağduriyet yaşıyoruz. Bu mağduriyetin sebebi ise çocuk yaşta çalışma hayatına başlayan insanlara verilen sigorta kartlarıdır. Meslek liselerinde ve çıraklık okullarında hayata erkenden katılan bu çocuklar yaşıtlarına göre mesleklerinde bugünün ustaları oldular. Fakat elindeki kartlar olmasına rağmen birçoğu yaşıtlarındakiler gibi emeklilik kazanamadılar.

"HAKSIZLIK GİDERİLSİN" TALEBİ

Bunun yegane sebebi 1990'lı yıllarda yatırılan sigortanın sadece sağlığa dayalı olduğu ve emekliliğe katılmadığını bilmemeleri oldu. Yurt dışında okuyan öğrenci staj ve çıraklı sigorta sayılarak emekli oluyorken maalesef ülkemizde geçerli olmamamsı nedeniyle mağduriyet yaşanıyor. Bu haksızlığın giderilmesi önem arz ediyor. Ülkemizin ara eleman sıkıntısı çektiği bu dönemde sigortalarıyla ilgili sorunların ortadan kalkması ile birlikte meslek liseleri ve çıraklık okullarına tercihlerin artacağını belirten mağdurlar meslek lisesi memleket meselesi sloganını sürekli olarak kullanmaktadırlar.

"YASA DEĞİŞSİN"

O yaşta çocuk olamamış bu kişiler şimdi de emekli olamıyor ve yasanın değişmesini bekliyorlar. Mağdur olan bu insanlar bir çatı altında toplandılar ve seslerini duyurabilmek için sosyal mecralarda bir araya gelerek federasyonlaşma yollarına gittiler. Türkiye çapında 16 dernek ve 1 federasyon kurarak hak arayışlarına devam etmektedirler. Amaçları hak ettikleri sigorta başlangıçlarını alarak bu mağduriyete son vermektir" 

 

 

adminadmin