GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-04-2024 19:10

Alperen Ocakları İl Başkanı Çapa'dan İstiklal Marşı'nı okutmayan o belediye başkanına sert tepki!

Alperen Ocakları İl Başkanı Çapa'dan İstiklal Marşı'nı okutmayan o belediye başkanına sert tepki!

Sakarya Alperen Ocakları il başkanı Serkan Çapa Mardin Büyükşehir Belediye Başkanını İstiklal Marşı'nı okumama kararına tepki gösteren yazılı bir açıklama yayınladı. 

Çapa'nın açıklaması şöyle:

İLK İCRAATI BU OLDU"

"Mardin Büyükşehir Belediye Başkanının koltuğa oturur oturmaz yapmış olduğu ilk icraat Cumhur İttifakı meclis üyelerinin red oyu kullanmış olmasına rağmen Şerefli İstiklal Marşımızı okumama kararı almasıdır . Biz Sakarya Alperen Ocakları İl Başkanlığı olarak bu konudaki hassasiyetimizi herkesin bilmesini isteriz. İstiklal Marşı’nın yazılma ihtiyacı, yazılma süreci ve kabulünün ayrı ayrı önemli yönleri vardır. Marş’ın yazılmasının gerek cephede savaşan orduya gerekse cephe gerisinde birçok bakımdan mücadeleye katkı veren millete sağladığı etki yadsınamaz öneme sahiptir.

"REDDETMEK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR"

İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilmiştir ve hiç kimsenin okumayı reddetmesi haddi değildir. Bu bakımdan şu da unutulmasın ki biz o ecdadın torunları olarak her zaman bayrağımızın ve istiklal marşımızın peşinde olacağız tekrar söylüyorum unutulmasın ki bu bayrak bu göklere çekilmek için çok bedeller ödendi bu marş dünyaya duyurulmak için çok bedeller ödendi bunları kimsenin göz ardı etmesine izin vermeyeceğiz

"HER TÜRLÜ İHANETİN KARŞISINDAYIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Kürdüyle Çerkez’iyle Abazasıyla Manavıyla Macırıyla Lazıyla bir bütündür. Unutulmasın ki biz rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun açmış olduğu yolda Bayrağımıza, Devletimize ve milletimize gelebilecek her türlü ihanetin karşısındayız. İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.."

adminadmin