SİYASET
Giriş Tarihi : 26-04-2023 13:59   Güncelleme : 26-04-2023 14:11

Ali İnci basınla buluştu: "Bu mesele Türkiye meselesi"

Ali İnci basınla buluştu:

AK Parti Sakarya 28. Dönem Milletvekili adayı Ali İnci, Hendek Başpınar mahallesinde oluşturduğu seçim bürosunda Sakarya ve Hendek yerel basınını kahvaltılı toplantıda ağırladı. Sakarya basınının büyük rağbet gösterdiği basın toplantısında milletvekili adayı Ali İnci, ülke adına hayırlı bir yola çıktıklarının altını çizerek herkesin desteğini beklediğini ifade etti.

BAŞKAN BAYKAL DA KATILDI

Vekil adayı Ali İnci'nin basınla olan toplantısına Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Av. Hasan Serdar Baykal da katıldı.

BASIN BULUŞMALARINA DEVAM

Basın ile sık sık bir araya geleceklerini ifade eden İnci, "Değerli arkadaşlar çıkmış olduğumuz bu kutsal yolculukta Hendeğimizde çok güzel hizmetler yaptık. Milletvekilliği sıralamasında yer alan Geyve Belediye Başkanımız Murat Kaya’da güzel hizmetler ile öne çıkmış bir arkadaşımız. İnşallah milletvekili olduğumuz zaman Sakarya'mız için, ülkemiz için tüm değerli basın mensuplarıyla çalışmalar yapacak olduğumuzu şimdiden ifade etmek isterim." dedi.

SOĞAN-PATATES SİYASETİ

Muhalefetin soğan-patates üzerinden siyaset yaptığını belirten İnci, "Sakarya’ya ve Türkiye'ye baktığımız zaman muhalefetin Soğan ve Patates üzerinden siyaset yaptıklarını görüyoruz. Ama gerçekten Türkiye’yi dışarıdaki güçlerin de bizim karşımızdaki siyasi partiler ile işbirliği içerisinde olduğunu, zaman zaman açıklamalarda bulunduklarını hepimiz görüyoruz. Siz basın mensubu arkadaşların bu gelişmeleri bizlerden daha çok takip ettiğinizin de bilincindeyiz. Bugün 21 yılını doldurmuş olan Ak Parti hükümetinin gerçekten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ne hizmetler verdiğini hep birlikte yaşadık. Ben muhalefet döneminde ilçe başkanıydım, muhalefet döneminde belediye başkanıydım. O dönemin zahmetlerini en iyi bilen insanlardan biriyim." diye konuştu.

SAĞLIK REFORMLARI 

Sağlıkta büyük reformlar yaptıklarını dile getiren İnci, "Tabiki hastanelerimize baktığımız zaman doktorun muayenehanesine gitmeden hastanede yatabilme şansınız yoktu. Ve yine doktorun muayenehanesinde para veriyordunuz, arkasından sizinle bir pazarlık yapılıyordu. Yaşanan bu olayları hepimiz çok yakınen biliyoruz. Yine baktığımızda hastanelerden çıkabilmemiz için, cenazesini alabilmesi için senet imzalattırılıyordu. Ben ilçe başkanı olarak bunları yaşayan bir arkadaşınızım. Buda yetmezmiş gibi bir de nüfus kağıdını alıyorlardı. Ne için nüfus kağıdını aldıklarını halen anlayabilmiş değilim. Milletimiz bu durumdaydı.

"GELENLERİN BUNLARI YAPMA ŞANSI YOK"

Ama, bizim hükümetimiz döneminde Allah razı olsun, hastanelere baktığımızda koğuş sistemi, bir odada 8 ila 13 adet yataklar vardı. Koridorun sonunda da 2 adet WC vardı. İşte hastanelerimizin durumu buydu. Günümüzde bizdeki hastanelerde ikinin üzerinde olan bir oda kalmadı. Hizmet olarak baktığımızda gerçekten mükemmel bir hizmeti olan ülkemizin her yerinde hastanelerimiz var. İlçemiz devlet hastanemizde 60 oda tek kişilik yataktan ibaret odalar mevcut. Bu büyük bir imkan. Dün hastanedki babasını nasıl çıkartacağını düşünen insanlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti diyor ki; babanı bak, anneni bak alsana maaş. İşte sağlık konusunda ülkemize çağ atlatan bir hükümetimiz var. Şimdi bunu yıkmaya, ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bu hükümetin devamı gerekir. Gelenlerin bu hizmetleri yapabilme şansı yok." diye konuştu.

UZAY ÇAĞI

"Bizim yaptıklarımız bunlarla sınırlı değil, bunun yanı sıra biz eskiden tabancayı dışarıdan alıyorduk, şimdi ise biz Amerika’ya tabanca, tüfek satıyoruz." diyen Ali İnci, "Biz önceden SİHA'lar, İHA’lar yerine İsrail’den heron alıyorduk. Ama bilgiler önce başka yere gidiyor sonradan bize geliyordu. Ama şimdi heronumuzu, Kızılelmayı, insansız hava aracımız, ve kendi motoruyla helikopterini uçuran bir Türkiye var sonuçta. Baktığımız zaman yine uçak gemisini yapan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi imkanlarıyla yaparak mavi yurtta söz sahibiyiz. Şimdi onun daha büyüğünü yapma yoluna doğru gidiyoruz. Şimdi de iki adet Altay tankımızı Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Türkiye uçuyor arkadaşlar.

Artık biz soğan, patatesle değil uzay çağındayız. Ay’a nasıl gidilecek olduğunu, baktığımızda ülkemizin daha refah olabilmesi adına neler yapmamız gerekli olduğunu ortaya koyan bir hükümetimiz var. Bizde onun mensuplarından birisiyiz. İnşallah milletvekiliniz olarak Sakarya’mızla alakalı sizlerle çokça bir araya gelip Sakarya’ya neler yapabiliriz, daha kaliteli hizmeti Sakarya halkına nasıl getirebiliriz, ülkemiz için neler yapabiliriz, yine mazlum dünya için diğer ülkelerle alakalı yapmamız gereken hizmetler nelerdir onların çalışmasını yapacağız." şeklinde konuştu.

"MESELE TÜRKİYE MESELESİ"

Daha fazla çalışıp daha fazla milletvekili çıkartmaları gerektiğini söyleyen İnci, "Şu anda Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında büyük bir savaş var. Dünya gıda krizi ile karşı karşıya. Bu kriz oluşmasın diye çaba sarfeden bir Cumhurbaşkanımız var. Bunun kıymetini hepimizin bilmesi lazım diyerek çok daha fazla çalışmamız lazım olduğunu ifade etmek istiyorum. Daha fazla milletvekili çıkarmamız lazım. Bu mesele Tayyip-AK Parti meselesi değil. Bu mesele Türkiye meselesi.

"BEKLENTİLERİN FARKINDAYIZ"

Bunla alakalı olarak Sakarya’mızda hemşehrilerimizin artık kırıldıkları, darıldıkları, beklentileri maddiyatla alakalı beklentilerini Cumhurbaşkanımız da biliyor bizler de biliyoruz. Elimizden gelen bütün imkanları ortaya koymanın gayreti içerisindeyiz. Bunun içinde yoğun bir çalışma içerisinde olacağız, olmalıyız. 2023 14 Mayıs sonrasında yeniden bu yaptığımız çalışmaların üstüne koyarak devam edeceğiz. diye konuştu.

Yeraltı kaynaklarını devreye koymanın mücadelesi içerisinde olduklarını aktaran İnci, "Şimdi baktığımızda Karadeniz Sakarya havzasından çıkarttığımız doğalgazla alakalı olarak Rus gazı diyorlar. İlla bir kulp bulmanın gayreti içersindeler. Biz bütün bunların yanında bir taraftan petrol, uranyum, bor çıkartıyoruz. Yani yeraltı kaynaklarımızı bir şekilde devreye koymanın gayreti içerisinde hükümetimiz, inşallah bunları da yapacağız. Bize düşen görev de yanlarında olmamızdır.

"DESTEK İSTİYORUZ"

Sakaryalılardan AK Parti'yi desteklemelerini isteyen İnci, "Değerli arkadaşlar neresinden alırsanız alın bir öğretmen olarak söylüyorum, eğitiminden, okullardan alın hükümetimiz güzel işler yapıyor. Biz güzel işler yaptık bundan sonra yapmayacağız, asla öyle bir şey yok. Biz bunun üzerinde daha çok hızlı bir şekilde yükselmenin gayreti içerisinde olacağız. Ben Sakarya’lı hemşehrilerimizden AK Partimizi, milletvekillerimizi , bizleri desteklemelerini istiyorum. Sivil Toplum Örgütlerinin desteklemelerini istiyorum. Niçin? Geleceğimiz için, çocuklarımız için, ülkemiz için. Hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

HENDEK’TEN % 80 OY

Basın temsilcilerinden gelen; “Bir Hendekli olarak Hendekten oy oranı anlamında beklentiniz nedir?” sorusuna cevap veren İnci, “Hendek’te siyasi partilerin adayları var. Farklı partilerden olmak üzere ilçemizden 7 milletvekili adayı var. Hendek’te biz güzel hizmetlere imza attık. Elimizden geleni yaptık. Şu anda CHP’li kardeşlerim de diğer siyasi partili kardeşlerimizin de dedikleri bir kelime var. Gel bizim partimizden belediye başkanı ol. Oy vermeyeceğim, çalışacağım diyorlar. Şimdi onların bu söyledikleri desteklerini milletvekilliğinde bekliyorum . İnşallah biz Hendek için yapılması gerekli olan çok şeyler yaptık. Yapacak olduğumuz çok şeyler daha var. İnşallah bunları milletvekili olduğumuz süre içerisinde hayata geçireceğiz. Tabi Hendek’teki beklentim benim hizmet ettiğim bir yer olarak yüksek bir oran. Arzu ederim ki burda ben %80 oran söylemiştim. %80 gibi bir oy oranı benim isteğimdir, arzumdur. Ama Hendek halkımızın vereceği karara, takdire söyleyecek sözümüz yok” diye yanıtladı.

"KAYAK MERKEZİ RANTABLE DEĞİL"

Basın mensuplarından gelen; “ Dikmen kayak merkezi konusu hangi aşamada, hiçbir bilgimiz yok, bu konuda ne söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine İnci; “ Dikmen bölgesi aynı zamanda benim bölgem. Orada kayak merkezinin hayata geçirilmesi benimde çok istediğim bir olaydı. Konunun uzmanlarına doğayı incelettirdim ve verdikleri raporda bölgede kayak yapmaya müsait kar’ın olmadığı bu nedenle rantable olmayacağı yönünde rapor ibra edildi. Bu nedenle kayak merkezi projesi hayata geçirilmedi. Ancak o bölgemizde çim kayağı, yayla turuzimi gibi konulardaki etüt çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Sakarya basınını yolcu eden İnci’nin toplu fotoğraf çekimi ile basın toplantısı sona erdi.

Turan AteşTuran Ateş