akyazi
Giriş Tarihi : 14-09-2023 19:26   Güncelleme : 14-09-2023 19:36

Akyazı'da o cadde yeni yüzüne kavuşuyor

Akyazı'da o cadde yeni yüzüne kavuşuyor

Akyazı’da üzerinde SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de bulunduğu Şehit Ahmet Tarım Caddesi Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi’nin ortak çalışması ile yeni yüzüne kavuşuyor.

Akyazı’nın önemli caddelerinden bir tanesi olan ve üzerinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve SUBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte iki okulun da bulunduğu Yeni Mahalle Şehit Ahmet Tarım Caddesi’nde dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Akyazı Belediyesi tarafından yağmursuyu hattı yenilenen caddede SASKİ tarafından da içme suyu hatları değiştirildi. Altyapı çalışmaları tamamlanan cadde de şimdi de üstyapı için hummalı bir çalışma gerçekleştiriliyor. 800 metre uzunluğundaki yolda trimer işlemi ile yüzey tamamen kazınırken bordür ve kaldırım çalışmaları da süratle devam ediyor.

Şehit Ahmet Tarım Caddesi’nin yapılan çalışmalarla Akyazı’ya yakışır bir hale getireceklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “ İlçemizin önemli arterlerinden bir tanesi olan, üzerinde birçok önemli kurum ve okulun bulunduğu caddemizde bir süredir altyapı çalışmalarımız devam ediyordu. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte sıra üstyapı çalışmalarına geldi. Üniversitelerin açılması ile birlikte 2 bin öğrencinin kullanacağı bu yolumuzu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte baştan sona yeniliyoruz. Trimer işlemi ile yol asfalta hazırlandı. Şimdi iki buçuk metre genişliğinde olacak olan beton kaldırımların yapımına devam ediliyor. Kaldırım çalışmalarının tamamlanması ile birlikte asfalt işlemi de yapılacak ve caddemiz yepyeni bir görünüme kavuşmuş olacak. Bu çalışmalarda bizlere verdikleri desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi. 

adminadmin