GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-08-2023 13:06

Açtığı davayı kazanan Serdal Ağaç, müdür yardımcılığı görevine geri döndü

Açtığı davayı kazanan Serdal Ağaç, müdür yardımcılığı görevine geri döndü

Serdal Ağaç açtığı dava sonucunda Serdivan Halk Eğitimi Müdür Yardımcılığı görevine yeniden döndü. 

NE OLMUŞTU?

Serdivan Halk Eğitim Merkezi’nde üst düzey görev yapan isimlerin karıştığı "görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk" iddiaları gündeme gelmiş, ardından kurum müfettişleri inceleme yapmıştı. 

Serdivan eski Halk Eğitim Müdürü Alper Tunga Özel’in imzasıyla açılan “Seramik” kursuna usta öğretici olarak kız kardeşi M.S.Ş. nin görevlendirildiği iddia edilmişti. Kursun açılabilmesi için gerekli 10 kişiyi tamamlayabilmek adına kendisi ve çocuğunu da kurs öğrencisi olarak gösterdiği ileri sürülmüştü.

Durumun soruşturma aşamasının genişletilmesiyle Alper Tunga Özel’in karısının da 7 ay içerisinde HEM'de açılan 21 kursta usta öğretici olarak kurs verdiği belirtilmişti. Diğer usta öğreticilerin neredeyse 2 katı kurs veren eş Özel’in bu sayede normalden çok daha fazla gelir elde ettiği iddiaları ortaya atılmıştı. 

Bu iddiaların göreve geldikten sonra verdiği dilekçe ile ortaya çıkmasına yardımcı olan Serdivan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Serdal Ağaç'ın şok bir kararname ile Taraklı'ya atandığı ortaya çıkmıştı. 

 

adminadmin