turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 23-03-2022 10:58

52 kilo patlayıcı ile yakalanan polisin Kocaeli’de görev yaptığı ortaya çıktı

52 kilo patlayıcı ile yakalanan polisin Kocaeli’de görev yaptığı ortaya çıktı

Yüksekova’da aracında 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalanan polis memuru Abuzer Kartal’ın bir dönem Kocaeli’de görev yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli olan polis memuru Abuzer Kartal, Hakkâri Yüksekova'da kendisinin de içerisinde olduğu araçta yapılan aramada 52 kilo 500 gram patlayıcı ile yakalandı. Kartal çıkarıldığı mahkemece tutukladı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kartal'ın uzun yıllar Kocaeli'de görev yaptığı ve eşinin boşanma davasına bakan Avukat Ahmet Alkan'ı tehdit ederek bürosunun güvenlik kamera kablolarını kestiği ve bu konu ile ilgilide hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Daha önce Şırnak'ta Özel Harekât Polisliği yapan Kartal'ın daha sonra Kocaeli'ne geldiği ve hâkim, savcı lojmanlarında uzun sure koruma görevinde bulunduğu, daha sonra Kocaeli Adliyesi polis noktası gibi kritik yerlerde görev yaptığı öğrenildi.

Abuzer Kartal'ın eşine şiddet uyguladığı, eşinin boşanma davası açması üzerine 2021 yılında eşinin avukatının bürosuna giderek güvenlik kameralarının kablolarını kesip, avukatı tehdit ettiği ortaya çıktı. Bu olayla ilgili hakkında mala zarar verme ve tehdit suçları ile adli işlem yapıldığı belirlendi.

Kocaeli Koz

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş