GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 13:14   Güncelleme : 02-12-2022 13:30

30 kadın öldürüldü.. 1 şüpheli ölüm, 1 cinsel saldırı ile Sakarya da o listede!

30 kadın öldürüldü.. 1 şüpheli ölüm, 1 cinsel saldırı ile Sakarya da o listede!

"Şüpheli kadın" ölümleri listesinde Sakarya da yer aldı. 1 şüpheli ölüm ile ilimiz de rapor verilerinde yer buldu. Sakarya’da Merve K. bindiği minibüsün şoförü Serdar Serkan Y. tarafından cinsel saldırıya uğradı. Tutuklanan failin daha önce cinsel istismar suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi. O olay da "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu"nun her ay hazırladığı kadın cinayetleri listesinde yeraldı.

3O KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Rapora göre, Kasım ayında 30 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 20 kadın şüpheli şekilde ölü bulunurken, Sakarya'da bir kadın cinsel saldırıya uğradı.

Rapordaki verilere göre, 2022 yılının Kasım ayında 30 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 30 kadından 9’u boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi ile öldürüldü. 21’inin ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

KOMŞUDAKİ O CİNAYET DE LİSTEDE YER ALDI

Öte yandan Sakarya'nın komşu ili olan Kocaeli'de yaşanan cinayet ise raporda yer aldı. Körfez ilçesinde çıplak bir şekilde ölü bulunan 29 yaşındaki Sarah Alı Shareef’in 52 yaşındaki A.K. tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Turan AteşTuran Ateş