GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-09-2023 20:43   Güncelleme : 16-09-2023 21:37

3. Geleneksel Rumeli Balkan Şenliği Coşkulu Geçti

3. Geleneksel Rumeli Balkan Şenliği Coşkulu Geçti

3. Geleneksel Bahçelievler Rumeli Balkan Şenliği görkemli geçti. Vatandaşlar, yöresel ses sanatçıları sayesinde müzik ziyafeti çekerken, coşkulu geçen şenlikte çocuklar da eğlenme fırsatı buldu.

MİLLETVEKİLİ KOCACIK DA KATILDI

Şenliğe Ak Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Serdivan Kaymakamı Ali Candan, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. 

Bursa'dan gelen Vardar Üstünde Folklor Ekibinin gösteri sergilediği şenlikte, Rumeli Semih de sahne aldı.

Şenlikte Ak Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık da bir konuşma yaptı. Kocacık şunları söyledi: 

"BİZİM İÇİN SAKARYA NE İSE BALKANLAR DA O'DUR"

"Biz burada doğup hiç gitmeyenlerin kalbinin orada olduğunu biliyoruz. Ben de muhacir bir kardeşinizim. Bizim için İstanbul ne ise Üsküp O'dur. Bizim için Sakarya ne ise Balkanlar da O'dur. Bugün Balkanlara gittiğimizde hepimiz görüyoruz. Ülkemizin gücü artıyor. Devletin kururmları üzerinden ihya edilen bir yapı ile karşılaşıyoruz, gururlanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız "Balkanlarda el değmemiş bir yer kalmayacak, hiç bir yer ihmal edilmeyecek ve kaderine terk edilmeyecek" dedi. Kendisine teşekkür ediyorum. 

"BALKANLARI YURDUMUZ OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Balkanları yurdumuz olarak görmekten vazgeçmeyeceğiz. Hizmetleri oraya taşıyacağız, icraatlarımıza devam edeceğiz. Soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, tüm Balkanlara selam ve sevgilerimi yolluyorum. Bu organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Sponsorlara da teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun" 

NURDOĞAN KOCACIK BİLGİ VERDİ

Çok sayıda sponsorun katkı verdiği şenlik hakkında bilgi veren organisazyon komite üyesi Nurdoğan Kocacık şunları söyledi:

"BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ"

’Rumeli ve Balkan göçmenleri olarak Atalarımızdan gelen örf ve adetlerimizi yaşatmak üzere geleneksel hale getirdiğimiz Rumeli-Balkan şenliğinin bu yıl 3. sünü gerçekleştirdik. Yöresel sanatçılarımız ve folklör ekiplerimiz, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı."

ÇOCUKLAR OYUN OYNADI, MİSAFİRLERE HELVA İKRAM EDİLDİ

Kocacık "Şenliğimizde çocuklarımız için oyun parkı oluşturduk. Küçüklerimiz doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Ayrıca tüm katılımcılara helva ikram ettik." dedi. 

"SPONSORLARA VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Kirişhane caddesi Limonlu sokakta gerçekleştirilen şenlik herkese açık ve ücretsiz olurken, komite üyesi Nurdoğan Kocacık "Amacımız birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekti. Şenliğe katkıda bulunan tüm sponsorlarımıza desteklerinden dolayı organizasyon komitemiz adına teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. 

 

adminadmin