GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-03-2023 13:47   Güncelleme : 01-03-2023 13:52

17 Ağustos’u yaşayan vatandaş, depremzedeler için evini 100 TL’ye kiraya verecek

17 Ağustos’u yaşayan vatandaş, depremzedeler için evini 100 TL’ye kiraya verecek

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle mağduriyet yaşayan ve memleketinden göç eden depremzedelere kucak açan Kocaeli’deki Barış Kılıç isimli vatandaş evini 100 TL'ye kiraya vereceğini duyurdu. Kılıç'ın Sahibinden.com adlı ilan sitesinde yayınladığı paylaşım görenleri duygulandırdı.

Kahrtamanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yaşayan depremzedeler başka illere göç etmeye başladı. Kocaeli'de 17 Ağustos 1999 depremini yaşadığını söyleyen Barış Kılıç isimli vatandaş yayınladığı ilanla depremzedelere destek olmak amacıyla Başiskele'deki evini 100 TL'ye kiraya vereceğini duyurdu. Kılıç ayrıca evin aidat giderlerinin de 1 TL olduğunu ilan detaylarına ekledi. Sahibinden.com ilan sitesinden yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘BİRLİK OLMA DÖNEMİ’

İlandaki açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yayınlayabilmek için fiyat yazılmıştır !!!

Depremzede insanım 1999 Gölcük depremini yaşamış kardeşin olarak sesleniyorum. Hiçbir şey bitmedi, biz insanoğlu yaptık, biz insanoğlu birlik olursak bu zamanları aşacağız. Beraber gidip oraları canlandıracağız… Birlik olma dönemi, Türkiyem geçmiş olsun.

‘KURUMLARA BAŞVURUNUZU ÖNERİRİM’

 Önemli: Gelen misafir depremzelerimizi ve yüce gönüllü ev sahiplerimizin bilgi kaydını bulunacakları bölgede muhtarlık, bebediye, valilik yetkili mercilere kayıtlarını yaptırmalarını öneririm. Kurumlar tarafından barınacak sıcak alanlarınız sizlere sağlanacaktır. Yardımlar kayıtlı adreslere devletimiz tarafından ulaştırılacaktır.​ Nefes alın, dinlenin ve birlik beraberliğimizle bu zamanları aşacağımızı bir kardeş sözü ile bilin lütfen.  

‘EV ARAYIŞINA GİRİP PSİKOLOJİNİZİ BOZMAYIN’

 Depremi yaşadığınız şehre destek veren diğer şehir valiliklerinin resmi internet sitelerinde numaramalardan ulaşarak doluluk bilgisini alın. Elbet size herhangi bir valilik kalacak bir yer sunacaktır. Ev arayışına girip psikolojinizi ve enerjinizi tüketmeyin. Olası sağlık problemleri yaşanmadan valiliklerin sunduğu yaşam alanlarına gidin. Arkanızdaki insanlara da çağrıda bulun ve dinlenin. 

‘AFAD KAYITLARINIZI YAPTIRIN’

Depremzedelere AFAD’ a kayıt yaptırmalarını hatırlatan vatandaş;  “AFAD kayıtlarınızı çıkış yaptığınız şehirde veya e-Devlet üzerinden yaptırmayı unutmayın. depremzede haklarınızdan ve sizin için yapılacak çalışma gelişmelerinden haberdar olun. Bu dönemde insan insana yardımcı olur. 7/24 arayabilirsiniz, aşımı,suyumu, barınağımı paylaşmak için kulaklarım ayak seslerinizde, sevgi ve saygılarımla”

Kocaeli Koz

 

Turan AteşTuran Ateş