GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-10-2023 15:00

102 YAŞINDAKİ CUMHURİYET KADINI HAMİDE NİNE VEFAT ETTİ

102 YAŞINDAKİ CUMHURİYET KADINI HAMİDE NİNE VEFAT ETTİ

Sakarya Tokatlılar Derneği eski başkanlarından Şemsettin Aydın, Cumhuriyet kadını olan annesi Hamide Aydın'ı kaybetti. İşte ayrıntılar:

1921 yılında dünyaya gelen ve beş çocuk annesi olan Niksar Yeşilhisar (Ağdırkolu) Köyü’nden Hamide Aydın, hayata veda etti. Cumhuriyet’in 100. Yaşının kutlandığı son günlerde, Cumhuriyet Kadını Hamide Aydın’ın vefat haberi de duyanları ve sevenlerini bir hayli üzdü.  

Yaşı ve yaşadıklarıyla TRT’nin “Ömür Dediğin” programının da dikkatini çeken Hamide Aydın, 4 Nisan 2022 tarihinde programa konuk olmuştu. Hamide Aydın, programdaki üslubu, konuşması ve eşi Yunis Aydın ile olan tatlı atışmalarıyla izleyicilerin de sevgisini kazanmış, birçok insanı da kendisine hayran bırakmıştı.  

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisini görmeyen, ancak ölümünü hatırlayan Niksarlı Hamide Aydın, evinin bir köşesinde Ata’sının resmini de astığını ve her gün ona baktığını belirtiyordu. Eşi Yunis Aydın ile birlikte Niksar’da çiftçilik ve hayvancılık yapan Hamide Aydın, Cumhuriyet kadını olmasının yanında güçlü Türk kadını olarak da insanların karşısına çıktı.   

İstanbul Tokat ve İlçeleri Derneği Eski Başkanı Emekli Hâkim İrfan, Durmuş, Kadir, Vahdettin ve Sakarya Tokatlılar Derneği Başkanı Şemsettin Aydın’ın anneleri ve Yunis Aydın’ın eşi olan Hamide Aydın, bugün 102 yaşında hayata veda etti. Merhume Cumhuriyet Kadını Hamide Aydın’ın cenaze namazı 28 Ekim Cumartesi (Yarın) Yeşilhisar Köyü Camiinde öğle namazını takiben kılınarak köy mezarlığında toprağa verilecek. Hamide Aydın, yarın sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanacak.

niksardanismend.com

adminadmin