DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Olgun Sert
Olgun Sert
Giriş Tarihi : 11-09-2023 11:36

GÜNDÜZ GECE EKREM YÜCE

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Sakarya’da olası bir depremde deprem sonrası bisikletle ulaşım maksatlı “Fikir maratonu” toplantısı yapmış ve bunu yerel medyada icraat olarak yayınlatmış. Allah korusun yeni bir deprem olduğunda 1999 depremi sonrası yıkılmayı bekleyen yüzlerce hasarlı binanın enkazları arasında ulaşım bisikletle sağlanacakmış. Proje çok büyük! Bu büyük projeyi fikir maratonu toplantısı ile gündeme alıp kamuoyuna tanıtmak büyük başarı!

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce o kadar çok ve büyük projelere imza atmış ki Sakarya merkezinde her kavşak, her cadde, her köşe reklam resimleri ile dolmuş. Sakarya şehir merkezine giriş yapılan ana yol ve caddelerdeki pahalı reklam panolarında şablon haline gelmiş gülen bir yüz ve “Sakarya’ya hoş geldiniz. Ekrem Yüce” yazılarına alıştık artık. Başkan Ekrem Yüce çok büyük icraatlar yapmış ya, elbette reklamını yapacak. Bu reklam fotoğraflarında dikkati çeken husus ise Başkan Ekrem Yüce resimlerini neden sadece şehir merkezlerine astırıyor. Örneğin Taraklı, Kocaali, Karasu, Kaynarca, Hendek,Akyazı,Karapürçek gibi ilçelere girenler Sakarya’ya girmiş olmuyorlar mı? Buraları neden bu resimlerden yoksun! Bırakılıyor?

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce için yerel reklam ve tanıtımlar yeterli olmamış olacak ki kendisini çok sıklıkla ulusal yayın yapan televizyon kanallarında görmeye başladık. Yanlış anlaşılmasın bu görünmeler büyük icraatların anlatıldığı veya tanıtıldığı programlar değil, sadece reklam resimleri. Özellikle reytingleri yüksek programlarda ekran altından geçen reklam kuşaklarında çok sıklıkla ve rahatsızlık verici düzeyde “Ekrem Yüce : Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı!”  şeklinde şahsi tanıtım reklamlarını görmeye başladık.

 

Ana caddeler, sokaklar çukurlarla dolu, 1999 depreminden kalma hasarlı binalar rekor sayıda, trafik çile olmaya başlamış, şehir içi ulaşım dolmuş minibüslere teslim edilmiş,sık sık patlayan su isale hatları, deprem dönemi hariç sürekli su kesintileri ve neredeyse Türkiye’nin en pahalı satılan suyunun kahramanı reklam ve PR peşinde.

 

Tüm bunlara ilave olarak Sn.Bilal Erdoğan’ın kurucularından olan TÜGVA’nın yaz okulları kapanışında konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, yeni bir slogan bulmuş. Yaz okuluna katılan çocuklara defalarca yüksek sesle tekrarlatılan bu slogan “Gündüz gece Ekrem Yüce”imiş. Bu sloganı nerede ne maksatla kullanacak bilmiyoruz ama Sn.Bilal Erdoğan üzerinden kime ne mesaj verdiğini tahmin etmek zor olmasa gerek...

 

Başkan Ekrem Yüce değişik isimler altında sayısı ve çalışan miktarı belli olmayan butik satış yerleri kurma başarılarını göstermiş! Bunlardan bazıları; süt ev, kabak ev, bal ev, çiçek ev, çikolata ev,vagon kafe, uçak kafe vs. kurmuşta kurmuş. Kurulan bu büyük projelerde satılan ürünlerin neredeyse tamamı piyasadan satın alınıp üzerine kar konularak satışa sunulan ürünler. Bu halde dahi bir büfede çalıştırılanların kaç tanesinin maliyeti karşılanabiliyor orası muamma.

 

Başkan Ekrem Yüce göreve başladığında en önemli faaliyeti kendi kadrosunu kurma faaliyetleriydi. Kendi kadrosunu tam anlamıyla kurabildi mi bilemeyiz ama kurduğu  şirketlerin faaliyetleri, kar ve zarar durumları ile buralardaki personel istihdamının sayısını ve nereden geldiklerini dahi bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var; o da Sakarya Büyükşehir Belediyesinin çok büyük oranda borcunun olduğu ve bu borcu çevirmenin gittikçe zorlaştığı konusudur.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ulusal ve yerel medya yanında şehrin her yerindeki reklam panolarındaki şahsi reklamları elbette kendi bileceği iştir. Reklam maliyetini kendi şahsi parasından ödediği sürece hiçbir sorun yok. Biz sadece çenemizi yormuş oluruz. Ancak bu şahsi reklam ve tanıtımlarının parası belediye kasasından ödeniyorsa orada işler değişir. Yapılan veya yapılacak olan denetimlerde elbette her şey ortaya çıkar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu devlet elbette kimseye yedirmez.

      Bu gidişatın sonu ne olacak bilinmez ama Başkan Ekrem Yüce’nin halkın gerçek ihtiyaçlarını hatırlama ve o yönde icraatlar yapma zamanı geçip gitti gibi. Bakalım Mart 2024 yerel seçimlerinde yeni seçilecek Büyükşehir Belediye Başkanını neler bekliyor. Yığınla bırakılan bu kadar büyük sorunların altından nasıl kalkacak merak ediyoruz. Bakalım zaman neyi gösterecek. Zaman her şeyin göstergesidir.

 

(Yayınlanan yazılar, köşe yazarlarının kendi şahsi görüşüdür.)

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Advert
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA