Advert

TURASAŞ yemekhanesinde “Ergün Atalay istifa” sesleri

GÜNCEL - 31-01-2024 16:37

TURASAŞ yemekhanesinde “Ergün Atalay istifa” sesleri

TURASAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.) işçileri ek zam talebi için fabrikanın yemekhanesinde Türk İş'in Sakaryalı Genel Başkanı Ergün Atalay için; "Ergün istifa" diyerek eylem yaptı.

Türk-İş ile Çalışma Bakanlığı arasında yapılan protokol sonrası alınan ek yüzde 12 zammı yeterli bulmayan raylı sistemler işçileri, yeni protokol yapılarak ek zam yapılmasını veya seyyanen zam yapılarak ücretlerin insanca yaşanabilecek koşullara getirilmesini istiyor. Kamu işçilerinden Maden İş’e bağlı işçilerin Ocak ayında yüzde 32 zam aldığını hatırlatan işçiler,  “Eskişehir’de TURASAŞ ve Hava İkmal Fabrikası işçilerinin Mart ayında en fazla yüzde 20 oranında zam alabileceğini ve yapılan ek zam protokolü ile bu oranın yüzde 32’de kalacağını söylüyor.  Türk İş Genel Başkanı Atalay'ın “Memurlar 1 alırsa biz 2 alacağız.” sözlerini hatırlatan işçiler, “2013 yılından bu yana çalışan bir işçinin maaşı 23 bin lira, yüzde 30 zam olsa 33 bin lira olacak. Devlet memurları işe başlarken 32 bin lira alırken bizde 15 yıllık işçiler bu parayı alabiliyor. 2020 yılından sonra gelenlerin ücretleri daha da düşük saati 110 liraya çalışıyorlar.” diyor. 
TURASAŞ’ta çalışan 1050 işçi bulunuyor. İşçiler, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve hükümete seslerini duyurmak için eylemlerini sürdüreceklerini ifade ediyor.

esgazete.com

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Olcay Meriç, Genel Başkanla Birlikte Öğrenci Kurultayı'na Katıldı

Olcay Meriç, Genel Başkanla Birlikte Öğrenci Kurultayı'na Katıldı

26-04-2024 - GÜNCEL

"VETERİNER HEKİMLER SAĞLIK SINIFINDA SAYILMIYOR" DEDİLER...

26-04-2024 - GÜNCEL