Reklam

Sahte fatura çetesine büyük operasyon: 57 kişi yakalandı

GÜNCEL - 06-11-2024 12:23

Sahte fatura çetesine büyük operasyon: 57 kişi yakalandı

Kocaeli merkezli 4 ilde düzenlenen sahte fatura çetesine yönelik operasyonda 57 kişi yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce mali suçların men ve önlenmesine yönelik yürütülen dosya kapsamında, sahte fatura düzenleye nbir çete takibe alındı.

Kocaeli genelinde sahte fiş ve fatura basmak suretiyle vergi kaybına neden olan ve kamu kurumlarına karşı nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen suç örgütüne yönelik farklı tarihlerde gerçekleştirilen 13 yakalamada toplam 1521 adet sahte akaryakıt yaza kasa fişi ve sahte fatura ele geçirildi. Yapılan ara yakalamalar ile vergi dairesi raporunda tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Kocaeli ile birlikte 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 57 şüpheli yakalandı.

3 farklı adreste fatura üretilen cihazlar, yaklaşık 10 bin adet sahte fatura ile sahte faturaların dağıtımı ile ilgili alıcı listeleri ele geçirildi. Dosya kapsamında ele geçirilen sahte faturaların değerinin yaklaşık 60 milyon TL olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler, tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Kocaeli Koz

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sahte araç kiralama siteleriyle 102 milyon liralık vurgun: 74 gözaltı

Sahte araç kiralama siteleriyle 102 milyon liralık vurgun: 74 gözaltı

13-05-2026 - GÜNCEL

Eğlence mekanına silahlı saldırı olayında tutuklu sayısı 16’ya yükseldi

Eğlence mekanına silahlı saldırı olayında tutuklu sayısı 16’ya yükseldi

13-05-2026 - GÜNCEL