Advert

Eğitmenliğini Özcan yaptı... Ferizli Cezaevi'nde hükümlülere arıcılık kursu

GÜNCEL - 03-03-2024 17:57

Eğitmenliğini Özcan yaptı... Ferizli Cezaevi'nde hükümlülere arıcılık kursu

Ferizli açık cezaevinde bulunan hükümlülere yönelik arıcılık kursu verildi. Hükümlülere ilişkin mesleki eğitim kapsamında düzenlenen kursta eğitmenliği ise Barbaros Hayrettin Özcan yaptı. Arıcılık eğitmeni olan Özcan, kursu bitiren hükümlülere başarı belgesi verirken, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"HÜKÜMLÜLER İÇİN BİRER ALTIN BİLEZİK"

"Kurslar başladı, kurs eğitmeni olarak cezaevi yönetiminin, başsavcısı, müdürleriyle, baş memurları ile arıcılıktan sorumlu memurun, Devletin bütün imkanlarını kullanarak, hatta kendilerinden de katarak hükümlülere yönelik ARICILIK eğitim kursu vererek, isteyen bütün hükümlülere adeta kollarına birer altın bilezik takarak eğitimlerini AKADEMİK ünvana sahip Bilgi ve becerilerini geliştirmek, uygulamak, kendi kendilerine mesleklerini ssürdürebilmesini sağlamak, kendi işlerini kurarak hayatlarına devam edecek şekilde eğitimleri vermektedir

"90 DÖNÜM BÖLÜM AYRILDI, BALLI BİTKİLER DİKİLDİ"

Dışardan bakınca cezaevi içine girince AKADEMİ cezaevi yönetimi cezaevi içinde Arıcılık işletmesi kurmuş. 90 donum bölüm ayrılmış, ballı bitkiler dikilmiş...

"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Hükümlüler içeride de arıcılık bilgilerini geliştirecekler, geleceğin arıcı meslekdaşlarım geliyor. Bu imkanları sunan, başta devletimize , Adalet bakanlığımıza, Millî eğitim bakanlığımıza , başsavcımıza , cezaevi müdürlerimize , baş memurlarına, arıcılıktan sorumlu memura arıcılık eğitmeni olarak sonsuz şükranlarımı sunuyorum Devletimizle gurur duyuyorum Yaşasın devletimiz ilalabet"

İŞTE DETAYLAR:

Sakarya Açık Ceza İnfaz Kurumunda Hükümlülerin topluma kazandırılmasına yönelik gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Kapsamında Arıcılık kursu faaliyeti tamamlandı.

Kurs bitiminde Kurum 2. Müdürü Yücel KARABEL, İnfaz Koruma Başmemuru Necip AYDIN, Kurum Öğretmeni Yahya ÜRDEM ve Arıcılık Eğitmeni Hayrettin ÖZCAN'ın katılımlarıyla başarışlı olan hükümlülere başarı belgesi verilmişdi.

Arıcılık Eğitmeni Hayrettin ÖZCAN şöyle konuştu:

'' Bu Kurumda Arıcılık kursunu il defa vermekteyim. Adalet bakanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Kurum İdaresi ve Eğitim Birimi'nin çabalarıyla kursu başarıyla gerçekleştirdik.''

17 HÜKÜMLÜ ARICI OLDU

''17 Hükümlüyü Arıcılık meslegine kazandırdık. Normal hayatlarına döndüklerinde ellerinde çok değerli bir meslek olacak. Bu proje çok değerli bir projedir; bu proje akabinde kurumumuzda bal üretimi yapılmaktadır, kovanlarımız mevcuttur. Arıcılık faaliyeti devam etmektedir. Bilgi ve birikimlerimi hükümlülerle paylaşmaktan çok mutluyum. Geleceğin Arıcıları Cezaevinde yetişiyor ve gerçekleştirmiş olduğumuz işin çok değerli bir durum"

 

 

 

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Olcay Meriç, Genel Başkanla Birlikte Öğrenci Kurultayı'na Katıldı

Olcay Meriç, Genel Başkanla Birlikte Öğrenci Kurultayı'na Katıldı

26-04-2024 - GÜNCEL

"VETERİNER HEKİMLER SAĞLIK SINIFINDA SAYILMIYOR" DEDİLER...

26-04-2024 - GÜNCEL