Advert

Başkan Gündoğdu emekçi kadınlarla biraraya geldi

ferizli - 09-03-2023 22:59

Başkan Gündoğdu emekçi kadınlarla biraraya geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde ilçedeki emekçi kadınlarla buluşan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadının her geçen gün daha güçlendiğini ve gücünü hissettirdiğini söyledi.

Belediye tarafından Ferizli Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen8 Mart dünya emekçi kadınlar günü programına; Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, protokol üyeleri, ilçedeki kadın esnaflar ve aileleri katıldı.

Yaşanan asrın felaketinin gölgesinde sade bir şekilde düzenlenen etkinlikte kadınlara karanfil dağıtıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, annelik ile şereflendirilen kadınların, inancımızda övgülerin en kıymetlisine “cennet annelerin ayakları altındadır” Hadisi Şerifine mazhar olduğuna vurgu yaptı. Başkanı İsmail Gündoğdu, Peygamber Efendimiz (S.A.V) insanlığın ufkunu aydınlatan evrensel mesajlarını bütün yeryüzüne ilan ettiği veda hutbesinde, kadınların haklarını gözetmeyi, bu hususta Allah’tan sakınmayı, kadın ve erkeklerin birbirlerinin hukukuna riayet etmelerini Müslümanlara bir sorumluluk olarak yüklemiştir” dedi.

Kadın haklarında son 21 yılda devrim yapıldı

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının 89 yıl önce verildiğini ancak bu hakkın yıllardır utanç haline gelen eksikliği de beraberinde taşıdığına dikkat çeken Başkan Gündoğdu, “seçilen kadın inancından dolayı ötekileştiriliyordu. Bu nedenle bu hak sayın Cumhurbaşkanımız gelene kadar eksik uygulandı. Başörtülü kadınlarımız seçti ama seçilemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız kadınların hak ettiği o hakkı kendilerine teslim etti.Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın haklarına verdiği önem kadınlarımızın omuzlarındaki yükün hafiflemesinde büyük bir etken olmuştur. Kadına yönelik ayrımcılıkla mücadelede kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmek adına son 21 yılda büyük devrimler yapılmıştır. Kadına yönelik pozitif ayrımcılığı önceleyen politikalarla bugün siyasette, bürokraside, kamuda, iş dünyasında yer alan kadın sayısı Cumhuriyet tarihinin en üst seviyelerine ulaşmıştır. Kadınlarımızın toplumsal hayatta görünürlüğü artmıştır. Bu gecikmiş seçilme hakkının verilmesinde başta sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programda konuşan Ferizli İlçe Kaymakamı Hasan Balcı ise “millet ve devlet yapımızın odağında yer alan hiçbir zaman fedakârlıklarını esirgemeyen kadınlarımızın hayatın her alanında çalışmalarıyla elde ettiği başarılar her geçen gün artmaktadır.Kadınların, toplumsal, ekonomik, siyasal konumlarını geliştirmek, ayrımcılığı ve ön yargıları yok etmek üzere kamu kurum ve kuruluşlarından yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarından medyaya kadar toplumun tüm kesimlerinin mücadelenin ön saflarında aktif olarak yer alması gerekmektedir. Kadınlarımızın ilçemizde hiçbir olumsuzluk yaşamaması için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi özellikle belirtmek isterim.Bu anlamlı günü düzenleyen belediye başkamıza teşekkür ediyorum. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Gecede kadınlara karanfil dağıtan Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı ve Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Dünya 8 Mart Kadınlar Gününü kutladı.

Ferizli’de meslek hayatlarının 15. yılını dolduran esnaf kadınlara da teşekkür plaketi verildi.

Ferizli Belediyesi’nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Advert
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bahattin Paşalı, Bayraktar, Alemdar ve Atabek'i ağırladı

Bahattin Paşalı, Bayraktar, Alemdar ve Atabek'i ağırladı

29-01-2024 - ferizli

Ferizli Belediyesi 2024 Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Ferizli Belediyesi 2024 Ocak Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

09-01-2024 - ferizli