Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz 2020’de meydana gelen ve 7 işçinin öldüğü, 127 işçinin de yaralandığı patlamanın yıl dönümünde işçi aileleri tepkili...
“Hiçbir işin doğasında ölüm yoktur. Risk vardır, tehdit vardır, önlem vardır. Hem buradaki fabrika hem de Türkiye’nin birçok yerindeki işveren için işçi canı önemsiz bir ayrıntı” mesajı veren işçi ailelerinin ve konuya müdahil olan avukatların, patlamanın yıldönümü olan 3 Temmuz Cuma günü biraraya gelmesi ve faciaya tepki açıklaması yapması bekleniyor.
CAN ATALAY BELGESELİ PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 20:30’da SAPANCA’DA İZLEYİCİYLE BULUŞUYOR
Öte yandan Hendek Havai Fişek Fabrikası patlamasının yıldönümünde, dava avukatı ve Hatay Milletvekili Can Atalay’ın yaşamını ve hukuk mücadelesini konu alan “Can Atalay: Öykü İçinde Öykü” belgeseli Sapanca’da izleyiciyle buluşacak.
MÜCADELE VE ADALET TEMASI
“Mücadele, Cesaret, Umut ve Adalet” temasıyla hazırlanan belgesel, Can Atalay’ın hukuk alanındaki çalışmalarını, toplumsal mücadelelerini ve yaşam öyküsünü izleyicilere aktaracak. Belgeselin anlatıcılığını Barış Atay üstlenirken, yönetmen koltuğunda Zeynep Erpamir ve Volkan Evcim yer alıyor.
GÖSTERİM KIRKPINAR AÇIK HAVA TİYATROSU’NDA
Belgesel gösterimi, 2 Temmuz 2026 Perşembe günü saat 20.30’da Sapanca Kırkpınar Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Etkinlik, Hendek Havai Fişek Fabrikası faciasının yıldönümünde düzenlenmesi nedeniyle ayrı bir anlam taşıyor.
GÖSTERİM ÜCRETSİZ OLACAK
Organizasyonu üstlenen Sakarya Kent Çalışma Derneği tarafından yapılan duyuruda, belgesel gösteriminin tüm vatandaşlara açık ve ücretsiz olduğu belirtildi.
Can Atalay’ın hayatını ve hukuk mücadelesini konu alan belgeselin, sanat ve demokrasi gündemine ilgi duyan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşmesi bekleniyor.
















